Kuřecí s citronovou šťávou
Suroviny
4 lžíce másla, 8 jemně nasekaných šalotek, 2 mrkve nakrájené na tenké proužky, 2 řapíky celeru nakrájené na tenké proužky, 250g nadrobno nasekaných kuřecích prsíček, 3 citrony, 1,2l kuřecího vývaru, 225g špaget nalámaných na kousky, 1,5dl smetany, sůl, bílý pepř, na ozdobu snítka čerstvé petrželky a 3 přepůlené plátky citronu
Postup
Na másle smažíme šalotku, mrkev, celer a kuřecí maso, na mírném plameni asi 8 minut. Oloupeme citrony a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru namočíme na 3 minuty do vařící vody. K směsi s masem přidáme citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou citronovou kůru a vývar. Na mírném plameni vaříme 40 minut. Přidáme špagety a vaříme dalších 15 minut. Osolíme, přidáme bílý pepř a smetanu, dále již nevaříme. Při podávání zdobíme petrželkou a citronem.
Autor
Jindřiška