Kuřecí polévka se ztracenými vejci
Suroviny
8,5dl kuřecího vývaru, lžička soli, lžíce rýžového vinného octa, 4 vejce, nakrájený pórek, 125g brokolice rozebrané na růžičky, 125g vařeného kuřecího masa nakrájeného na kousky, 2 větší nakrájené žampiony, lžička suchého sherry, chilli omáčka, mleté chilli na ozdobu
Postup
Do vroucí vody (ve velkém hrnci)přidáme sůl a rýžový vinný ocet. Zmírníme plamen a postupně lijeme do vody vejce, každé vaříme minutu. Vejce vyjmeme a odložíme stranou. V jiném hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme pórek, brokolici, kuře, žampiony, sherry, podle chuti okořeníme chilli omáčkou. Vaříme 10-15 minut. Přidáme ztracená vejce a vaříme další 2 minuty. Při podávání zdobíme mletým chilli.
Autor
Jindřiška