Telecí polévka se šunkou
Suroviny
60g másla, nadrobno nasekaná cibule, nakrájená mrkev, nasekaný řapík celeru, 450g telecího masa nakrájeného na tenké plátky, 450g šunky nakrájené na tenké plátky, 60g hladké mouky, 1l hovězího vývaru, bobkový list, 8 kuliček černého pepře, sůl, 3 lžíce želé z červeného rybízu, 1,5dl krémového sherry, 100g syrových těstovin vermicelli, osmažené kostičky bílého česnekového chleba
Postup
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, mrkev, celer, telecí maso, šunku a smažíme na mírném plameni 6 minut. Zaprášíme moukou a smažíme za neustálého míchání další 2 minuty. Postupně přiléváme vývar, pak přidáme bobkový list, kuličky pepře a sůl. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 60 minut. Sejmeme hrnec z ohně, přidáme želé z červeného rybízu a krémové sherry a mícháme, aby se všechny ingredience spojily. Necháme 4 hodiny odležet, vyjmeme bobkový list a prohřejeme polévku na mírném plameni. Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny, které poté vložíme do polévky. Podáváme s osmaženými kostičkami bílého česnekového chleba.
Autor
Jindřiška