Čínská vepřová s brambory
Suroviny
1l kuřecího vývaru, 2 velké nakrájené brambory, 2 lžíce rýžového vinného octa, 2 lžíce škrobové kukuřičné moučky, 4 lžíce vody, 125g vepřového masa nakrájeného na nudličky, lžíce světlé sójové omáčky, lžička sezamového oleje, mrkev nakrájená na tenké proužky, lžička nasekaného kořene zázvoru, 3 najemno nasekané šalotky, na proužky nakrájená červená paprika, 225g konzervovaných bambusových výhonků, sůl
Postup
V misce naložíme vepřové nudličky do směsi 1 lžíce rýžového vinného octa, sójové omáčky a sezamového oleje a necháme 30 minut odležet v chladnu. V hrnci přivedeme k varu vývar společně s brambory, lžící vinného rýžového octa a stáhneme plamen na minimum. Škrobovou kukuřičné moučky smícháme s vodou a směs přimícháme do horkého vývaru. Zvolna vaříme a mícháme, dokud vývar nezhoustne. Do vývaru přidáme předem naložené vepřové nudličky, proužky mrkve, zázvor a vše 10 minut povaříme. Přidáme šalotku, papriku, bambusové výhonky a povaříme ještě 5 minut. Podle chuti dosolíme a podáváme horké.
Autor
Jindřiška