Fou-fou s kuřetem v arašídové omáčce
Suroviny
fou-fou: 1kg mouky, olej, sůl
arašídová omáčka: kuře, 50g rajského protlaku, sklenička arašídové pasty, 2 velké cibule, pepř, sladká paprika, vývar
Postup
Fou-fou: Tuto přílohu můžeme připravit i z obyčejné polohrubé mouky. Na dno hrnce či hluboké pánve nalijeme vodu, mírně osolíme, přidáme trochu oleje a necháme přijít do varu. Poté za důkladného míchání přisypeme mouku a necháme jí provařit. Výsledná konzistence by měla být hustá a vláčná.
Arašídová omáčka: Kuře nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a orestujeme s nadrobno nasekanou cibulí. Přidáme sladkou papriku, rajský protlak, poté podlijeme vývarem a vaříme, až je maso měkké. Nakonec přidáme arašídovou pastu, kterou předem rozmícháme s trochou vody. Dávkujeme ji podle chuti tak aby omáčku dostatečně zahustila.
Autor
Jindřiška