Kuře načerveno II.
Suroviny
kuře, 2 lžíce octa, 3 až 4 lžíce sójové omáčky, 3 a 1/2 lžičky krupicového cukru, lžička zázvoru, 1/2 lžičky soli, asi 3/4l vody, 5 lžic oleje na smažení
Postup
Kuře s kůží rozdělíme na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dáme olej a do horkého oleje vložíme kuře. Smažíme na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále mícháme a obracíme. Šťávu, kterou maso pustí, necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilijeme ocet, opět ho necháme vysmažit a pak přilijeme vodu (aby bylo maso ponořené). Přibližně 10 minut vaříme na prudkém ohni. Potom přidáme všechny přísady, oheň ztlumíme a kastrol přikryjeme pokličkou. Dusíme asi 10 minut, než maso změkne a zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik štávy, kolik je potřeba k přelití porcí.
Autor
Jindřiška