Kuře na křenu
Suroviny
kuřecí čtvrtky, cibule, čerstvý křen, sádlo, hladká mouka, sladká smetana, sůl, vývar, uzená slanina, pepř, mleté feferonky
Postup
Uzenou slaninu nakrájíme na jemné kousky. Spolu se sádlem dáme do hrnce a vše rozpustíme. Křen si nastrouháme na jemném struhadle a spolu s cibulí vložíme do rozpuštěného sádla. Vše jemně zpěníme. Potom přidáme kuřecí čtvrtky, které jsme nechali asi hodinu nasolené a posypané trochou pepře odležet. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit. Když je maso hotové, vyjmeme ho, vývar zahustíme hladkou moukou a necháme asi třičtvrtě hodiny provařit. Nakonec ještě přidáme trochu smetany a feferonky podle chuti. Ideální přílohou jsou halušky.
Autor
Jindřiška