Citrónové kuře s bramborami
Suroviny
8 kuřecích prsou, 8 kuřecích stehen, 3 stroužky česneku, šťáva z 1 citrónu, 140ml olivového oleje, sůl, pepř, 5 lžic čerstvého tymiánu, 2kg drobných brambor, 1 citrón, 100g zelených oliv, 80g loupaných mandlí
Postup
Česnek oloupeme a rozetřeme. Rozmícháme 100ml olivového oleje, česnek, sůl, pepř a 2 lžíce tymiánu. Nálevem maso zalijeme a dáme asi na 1 hodinu do chladničky. Občas promícháme. Brambory podélně rozpůlíme, potřeme zbývajícím olivovým olejem a posypeme zbylým tymiánem. Osolíme a opepříme, rozložíme je na plech řeznou plochou dolů. Maso vložíme do pekáče, citrón nakrájíme na dílky a spolu s olivami a mandlemi rozložíme kolem masa. Zakapeme zbylým nálevem. Brambory a kuře pečeme asi 45 minut.
Autor
Jindřiška