Kuře v hrnci
Suroviny
1/4 kuřete, 1/2 šálku kečupu, 1/2 šálku cibule, 1/2 šálku vody, 1/8 másla, lžíce cukru, lžíce octa, lžíce worchestru, konzerva fazolí v tomatě, česnek, lžička citronové šťávy, lžička soli, 1/4 lžičky chili, 1/2 lžičky mletého pepře, bazalka, brambory
Postup
Oloupané, omyté a rozpůlené brambory naskládáme na dno pekáče nebo zapékací mísy, pak naskládáme vrstvu rozporcovaného kuřete a opět končíme vrstvou brambor. Jednotlivé vrstvy při kladení osolíme, opepříme a okořeníme česnekem a bazalkou. Přelijeme směsí fazolí, kečupu, vody, cukru, octu, worchestru, chili a citronové šťávy. Zakryjeme poklicí a pečeme v troubě do změknutí kuřete cca 45 minut.
Autor
Jindřiška