Dort Harlekýn
Suroviny
Korpus: 3 vejce, 14dkg cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce teplé vody, 7dkg polohrubé mouky
Krém: 13dkg másla, 3dkg hladké mouky, 3dcl mléka, 10dkg cukru, vejce, 4dkg kakaa
Postup
3 žloutky, 14dkg cukru, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce teplé vody utřeme do pěny. Ze 3 bílků ušleháme sníh, který spolu se 7dkg polohrubé mouky vmícháme do utřené pěny. Směs vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Dáme péct do vyhřáté trouby (cca 200 st.C.).
Ze 3dkg másla a 3dkg hladké mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme 3dcl mléka a povaříme. 10dkg másla, 10dkg cukru, vejce a 4dkg kakaa utřeme do pěny a poté pomalu přimícháme vychladlou jíšku s mlékem.
Dort rozřízneme a plníme krémem, můžeme dát i navrch. Před podáváním zdobíme šlehačkou.
Autor
Jindřiška