Kávové řezy
Suroviny
300g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 70g tuku, lžíce medu, 2 vejce, lžíce kakaa, půl lžičky skořice, strouhaná citrónová kůra, vrchovatá lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
krém: půl hrnku instantní černé kávy, 100g cukru, půl sáčku vanilkového nebo kakaového pudinku, lžíce polohrubé mouky, 1/8 másla
poleva: 200g moučkového cukru, 3 lžíce horké kávy
Postup
Z mouky, cukru, změklého tuku a dalších přísad zpracujeme těsto. Vyválíme ho a rozložíme na pomaštěný a vysypaný plech. Upečeme do zlatova, necháme vychladnout a nakrájíme na tři díly. Na krém svaříme kávu s cukrem, pudinkový prášek a mouku a do ochladlého po lžičkách vmícháme máslo. Díly potřeme studeným krémem, složíme je na sebe a povrch polijeme kávovou polevou. Urovnáme nožem a necháme ztuhnout. Pak nakrájíme zahřátým nožem na řezy a ozdobíme je čokoládou, ovocem a šlehačkou.
Autor
Jindřiška