Ořechová pochoutka
Suroviny
těsto: 0,5kg polohrubé mouky, 2 celá vejce, lžíce medu, 15dkg cukr moučka, 20dkg tuk Hera, 2 lžíce sody smíchané se 2 lžíce mléka
náplň: 0,5l mléka, 5 lžic dětské krupičky, 16dkg cukru moučky, 25dkg másla
ořechová poleva: 20dkg nasekaných vlašských ořechů, 10dkg cukr moučka, 12,5dkg másla, 2 lžíce medu
Postup
Poleva: Suroviny na polevu smícháme a vše dobře povaříme. Pak necháme částečně vychladnout.
Náplň: Krupičku uvaříme v mléce. Vychladíme a vmícháme do cukru utřeného s máslem.
Těsto: Vypracujeme těsto ze surovin, rozdělíme na 2 díly a vložíme na vymazaný plech.
Jeden díl potřeme teplou ořechovou polevou a dáme oba díly péct. Po upečení a vychladnutí obou dílů pokapeme díl bez ořechů rumem (vydatně). Na takto připravený díl rozetřeme náplň a přiložíme díl s ořechy. Necháme odležet minimálně 12 hodin.
Autor
Jindřiška