Šlehačková bábovka
Suroviny
4 vejce, 300g hladké mouky, 280g cukru krupice, 250ml smetany ke šlehání, 50g kandovaného ovoce, balíček vanilkového cukru, 1/2 balíčku kypřícího prášku, 100g bílé tukové polevy, tuk a hrubá mouka na formu
Postup
Vejce vyšleháme s cukrem na hustou pěnu. Zašleháme vanilkový cukr, smetanu a nakonec zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem a proslazené ovoce, nakrájené na drobné kousky. Pokud chceme mít bábovku hodně nadýchanou, ušleháme smetanu samostatně. Pak ji lehce stěrkou vmíchame do vyšlehaných vajec s cukrem a vanilkovým cukrem a potom přidáme hladkou mouku s kypřícím práškem a ovocem. Těsto naplníme do bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme zvolna při 150°C asi 45 min. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Rozpustíme bílou polevu a bábovku potřeme. Nakonec ji můžeme posypat kandovaným ovocem.
Autor
Jindřiška