Krůtí placičky s mrkví
Suroviny
200g krůtího ragů ,500g mrkve, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 4 lžíce jemných ovesných vloček, sůl, pepř, na špičku nože citrónová kůra, 1 svazek petrželky, 200g zakysané smetany(10%tuku), tuk na smažení
Postup
Krůtí maso nasekáme. Mrkev očistíme a jemně nastrouháme, oloupaný česnek prolisujeme, nebo jemně nasekáme. Maso, mrkev, česnek, vejce a ovesné vločky dobře promícháme a ochutíme citrónovou kůrou. Petrželku nasekáme. Smícháním se zakysanou smetanou, solí a pepřem připravíme studenou omáčku. Na teflonové pánvi rozpálíme tuk. Z těsta utvoříme placičky a po obou stranách je osmažíme. Podáváme s omáčkou a jako přílohu můžeme podat selský chléb.
Autor
Jindřiška