Falešné kyselo
Suroviny
3 větší brambory, hrst sušených hub, 5 vajec, malá cibule, rostlinný olej, hovězí bujón, lžíce másla, pepř, sůl, celý kmín, ocet
Postup
Přivedeme k varu asi dva litry vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory a hovězí bujón, hrst sušených hub, špetku pepře, špetku soli, špetku celého kmínu a necháme vařit. Mezitím si na troše rostlinného oleje osmahneme jemně nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme pět rozmíchaných vajec a na mírnem plameni za stálého míchání připravíme míchaná vajíčka (řidčí). Umíchaná vejce rozkvedláme do polévky tak aby v ní plavaly jemné kousky. Polévku odstavíme a těsně před vypnutím přelijeme lžící do tmava přepáleného másla.
Autor
Jindřiška