Lisovaná bramborová polévka s celerem a koprem
Suroviny
600g brambor, kousek celeru, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1dl mléka, 1l vývaru, 1 žloutek, kopr, muškátový oříšek, sůl, žemle
Postup
Brambory nadrobno nakrájíme a ve vývaru uvaříme doměkka, pak i s vývarem prolisujeme (nebo rozmixujeme). Drobně nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený celer osmahneme na oleji, přidáme je k prolisovaným bramborám, osolíme, okořeníme a krátce povaříme. Do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, polévku přihřejeme, ale nevaříme. Hotovou polévku posypeme jemně nakrájeným koprem a podáváme se žemlovými hranolky, opečenými nasucho na teflonové pánvičce.
Autor
Jindřiška