Brynzové žampiony
Suroviny
400g žampionů, 150g uzeného bůčku, 200g brynzy, 2 lžíce oleje, 40g cibule, pažitka, pepř, sůl
Postup
Z žampionů odkrojíme nožičky a opatrně vykrojíme jejich konce z vnitřku hlaviček. Na troše oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené nožičky hub a podusíme. Necháme vychladnout pak vmícháme do brynzy, kterou jsme opepřili, dochutili jemně nakrájenou pažitkou, případně přisolili. Touto nádivkou plníme žampiony. Pak vždy dvě hlavičky přitiskneme k sobě, obalíme plátky uzeného bůčku a spíchneme grilovací jehlou nebo párátkem. Pečeme na rozehřátém oleji bez podlévání. Podáváme s opečenými brambory nebo s pečivem.
Autor
Jindřiška