Kuličky z mletého masa s bylinkovou omáčkou
Suroviny
po 1/2 svazku petrželky, pažitky, kerblíku a bazalky, 1 starší houska, 600g mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, 1l masového vývaru (z kostky), 500g širokých nudlí, 200ml zakysané smetany
Postup
Bylinky jemně posekáme. Housku namočíme do vody, vymačkáme, rozdrobíme a uhněteme s mletým masem a vejcem, osolíme, opepříme a navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky. Vložíme do vroucího vývaru a vaříme na mírném ohni. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je a udržujeme v teple. Nudle uvaříme. Odměříme asi 100ml horkého vývaru a uvedeme do varu. Přidáme zakysanou smetanu a na mírním ohni povaříme, vmícháme bylinky, osolíme a opepříme. Nudle scedíme a rozdělíme na talíře s masovými kuličkami a omáčkou. Můžeme ozdobit paprikou a kerblíkem.
Autor
Jindřiška