Filé se zakysanou smetanou
Suroviny
6 porcí filé, zakysaná smetana, 2 vejce, cibule, 8 lžic kečupu, lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky
Postup
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvílku odležet. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Mezi tím připravíme omáčku ze zakysané smetany, grilovacího koření, kečupu, worchesterové omáčky a vajec. Vše dobře promícháme. Filé odstavíme z ohně a zalijeme ho omáčkou, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a upečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor
Jindřiška