Guláš z kapra
Suroviny
300g vykostěného kapra, 200g cibule, 100g slaniny, 50g křenu, 4 stroužky česneku, 50g sladké papriky, 50ghladké mouky, citronový olej, kmín, sůl, olej na smažení, zeleninový bujón
Postup
Kapra nakrájíme na malé kostky, v misce zakapeme citronovým olejem, osolíme a necháme hodinu odležet v chladu. Poté kostky obalíme ve směsi papriky a hladké mouky. Na rozpáleném oleji zatím osmahneme hrubě nakrájenou cibulku do zlatova, společně s nakrájenou slaninou. Obalené kousky kapra vložíme na pánev a zprudka orestujeme. Přidáme utřený česnek, drcený kmín, zalijeme silným bujónem a dusíme do měkka. Na závěr přidáme nastrouhaný křen a zjemníme plátkem másla. Porce na talíři ozdobíme sekanou pažitkou a podáváme s chlebem nebo s opečeným bramborem.
Autor
Jindřiška