Domácí čokoláda
Suroviny
250g ztuženého tuku, 50g moučkového cukru, 60g sušeného mléka, 70g kakaového prášku, 50g škrobu (vanilkový puding), 20g vanilinového cukru nebo 1/2 vanilkového lusku
Postup
Tuk rozpustíme ve vodní lázni a do vroucího postupně vmícháváme směs ostatních surovin. Po dokonalém rozpuštění dosladíme dle chuti a necháme vše za stálého míchání "povařit" cca 5 minut. Připravenou čokoládou plníme formičky na vánoční cukroví nebo silná plata z ozdobných bonboniér. Před plněním je vhodné formičky vypláchnout studenou vodou, aby se čokoláda nepřilepila. Ztuhnout necháme v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Opatrně vyklepneme a konzumujeme mírně chlazené.
Autor
Jindřiška