Vepřové řízky s ananasem
Suroviny
4 vepřové řízky, 1 lžička ostré hořčice, 1/4 lžičky pepře, 200g ananasu z konzervy, 4 plátky eidamského sýru, 1 vejce, 1 lžička soli, hladká mouka a strouhanka, 4 lžíce oleje
Postup
Plátky masa lehce rozklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Menší plátky masa prořízněte utvořte kapsu naplňte ananasem a plátkem sýra. Větší plátky přehněte, okraje spojte špejlemi. Vejce rozkvedlejte se solí a 3 lžícemi vody. Řízky obalte postupně v mouce, vejci a strouhance, strouhanku pevně přitlačte. Řízek smažte 1 minutu po každé straně. Řízky upravte, ozdobte plátkem citrónu a petrželkou.
Autor
Jindřiška