Mandlové rohlíčky
Suroviny
30dkg hladké mouky, 20dkg másla, 10dkg cukru, 2 žloutky, 10dkg mandlí, vanilkový cukr, čokoládová poleva
Postup
Do mouky rozsekáme máslo, přidáme cukru, nastrouhané mandle, žloutky a balíček vanilkového cukru. Hmotu zpracujeme v tuhé těsto, které dáme na hodinu do chladničky. Potom těsto nakrájíme na díly a vyválíme z nich proužky. Tyto proužky zformujeme na silnější rohlíčky a dáme je na plech. Předtím je třeba plech vymazat tukem, nebo vyložit pečícím papírem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Mezi tím si uděláme čokoládovou polevu. Po upečení necháme rohlíčky vychladnout a kraje rohlíčků namáčíme do čokoládové polevy.
Autor
Jindřiška