Jehněčí kýta s rozmarýnem
Suroviny
1,5kg jehněčí kýty, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička soli, pepře, 1 lžička hořčice, 4 lžíce oleje, 1/4l červeného vína, 250g rajčat, 100g cibule, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžička solamylu
Postup
Maso potřete kořením a hořčicí, vložte do pekáče, potřete olejem, dejte do horké trouby a pečte, občas podlijte červeným vínem, aby se vypečená šťáva nepřipálila. Rajčata a cibuli nakrájejte na kostičky a na posledních 30 minut přidejte k pečení. Upečenou kýtu přendejte z pekáče na mísu, přikryjte a nechte před nakrájením 10 minut odpočnout. Vypečenou šťávu a zeleninu proceďte na pánev. Rozmíchejte smetanu se solamylem a vmíchejte do šťávy, svařte pak dochuďte. Nakrájenou kýtu podávejte horkou.
Autor
Jindřiška