Meruňkové sušenky
Suroviny
200g hladké mouky, 80g cukru, balíček vanilkového cukru, 100g mletých loupaných mandlí, sůl, 150g změklého másla, 2 žloutky, na ozdobu 150g meruňkového džemu a 2 lžíce moučkového cukru
Postup
Ze všech přísad připravíme hladké těsto. Vytvarujeme ho do koule, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme na pomoučeném válu asi 3mm silný plát. Tvořítkem o průměru 5cm vypichujeme kolečka, do poloviny koleček pak tři malá kolečka. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a kolečka pečeme asi 8 minut a dáme vychladnout. Meruňkový džem dáme do malého hrníčku a za stálého míchání 1-2 minuty ohříváme. Plná kolečka potřeme džemem a na ně položíme kolečka s vypíchanými malými očky a hojně posypeme moučkovým cukrem.
Autor
Jindřiška