Pařížské rohlíčky
Suroviny
Těsto: 3 vejce, 30dkg mletých ořechů, 30dkg cukru moučka, 3 lžíce hladké mouky, tuk na plech
Krém: 3 vejce, 12dkg cukru krupice, 3dkg kakaa, 25dkg másla
Poleva: 20dkg čokolády na vaření, 10-12dkg ztuženého tuku
Postup
Smícháme vejce, mleté oříšky, moučkový cukr a hladkou mouku. Těsto dáme do sáčku s ustřiženým růžkem a na vymazaném plechu děláme rohlíčky asi 2cm široké a 6cm dlouhé. Sušíme v předehřáté troubě při velmi mírné teplotě asi 10 minut do světlerůžova. Cukroví trochu nabyde, ale může zůstat téměř stejné barvy jako za syrova. Po upečení ihned horké sejmeme z plechu pomocí nože. Pak uděláme krém - nejprve vejce, cukr krupice a kakao -šleháme ve vodní lázni a necháme zchladnout. Pak vyšleháme změklé máslo. Vychladlý krém postupně zašleháváme do másla. Zdobícím sáčkem stříkáme na cukroví, které dáme na tácku do mrazničky. Čokoládu a ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázni a poléváme zmrazené cukroví. Držíme je svisle dolů, řídká poleva rychle odkapává zpět do hrnku a na cukroví ihned tuhne. Uložíme na tácek nebo do krabice a necháme v chladu 2 dny rozležet, aby zvláčnělo.
Autor
Jindřiška