Cikánská pečeně s paprikovou náplní
Suroviny
800g vepřové pečeně na roládu, sůl, pepř, 1 paprikový lusk, 2 cibule, 50g prorostlé slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu
Postup
Plát masa na roládo osolíme a opepříme. Paprikový lusk rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s rajským protlakem, osolíme a opepříme. Náplň rozprostřeme na plát masa a srolujeme. Pevně omotáme nití a svážeme. Maso položíme do horké trouby, do pekáče potřeném olejem. Obracíme častěji aby se opeklo, během pečení podlíváme. 10 minut před dopečením potřeme pečeni kečupem.
Autor
Jindřiška