Reklama

Recepty

 

Recepty

Několik informací, zajímavostí a mýtů o vejcích

Několik informací, zajímavostí a mýtů o vejcích

vyšlo 23.2.2007 | Recepty

Vejce jsou neodmyslitelnou základní součástí českého jídelníčku a jejich zásoba nechybí téměř v žádné české lednici. Připravujeme si je k snídani, konzumujeme je jako volské oko místo masa, přidáváme je do buchet a koláčů, zdobíme jimi obložené chlebíčky. Mnozí však o vejcích téměř nic nevědí.

 
Fenomén medových dortů

Fenomén medových dortů

vyšlo 27.11.2006 | Recepty

Do českých cukráren, kaváren a restaurací vtrhl před nedávnem nový fenomén - medový dort. Lahodný zákusek plné medově-karamelové chuti, který se doslova rozpouští na jazyku, má své kořeny u starých Slovanů.

 
Zvěřinové hody

Zvěřinové hody

vyšlo 1.10.2006 | Recepty

Zvěřina je poměrně dostupným masem, a to ani nemusíte mít v rodině myslivce. Po éře kuřecích plátků s hranolky dnes mnozí rádi opět sáhnou po srnčím guláši nebo zajíci na smetaně.

 
Nejstarší kuchařské knihy překvapí svou fantazií i děsivostí

Nejstarší kuchařské knihy překvapí svou fantazií i děsivostí

vyšlo 1.9.2006 | Recepty

"Lidé jedí od vynálezu kuchařského umění dvakrát více než vyžaduje příroda," stěžoval si Benjamin Franklin, jeden ze zakladatelů Spojených států, a to pokaždé, když byla řeč o kuchařkách. Může mít pravdu. Jenže právě kuchařky přinesly onu rozhodující rozmanitost do jednotvárnosti vaření.

 
Dali byste si letní osvěžující party drink? Zkuste Mojito

Dali byste si letní osvěžující party drink? Zkuste Mojito

vyšlo 10.8.2006 | Recepty

Tropické teploty sice na pár dní odezněly, přesto vám může bodnout umíchat si i v těchto o pár stupňů chladnějších dnech léta osvěžující drink.

 
Už jste ochutnali klokaní maso?

Už jste ochutnali klokaní maso?

vyšlo 6.7.2006 | Recepty

Na našem trhu se v poslední době rozšířilo klokaní maso. Můžeme jej zakoupit hned v několika sítích masen i supermarketů a do jídelníčků jej řadí vedle mnoha restaurací i několik cateringových firem, které vaří ve velkém pro jídelny, menzy a bufety. Málokdo však ví, jak klokaní maso chutná a jaké je jeho složení v porovnání s ostatními druhy masa. A proto si o něm pojďme popovídat.

 
Velký špenátový omyl

Velký špenátový omyl

vyšlo 1.6.2006 | Recepty

Několik desítek let bylo dětem vtloukáno do hlavy, že když budou jíst hodně špenátu, budou mít ocelové svaly jako legendární Pepek Námořník. Přestože nepravdivý mýtus o vysokém obsahu železa ve špenátu byl odborníky už dávno vyvrácen, dodnes mezi lidmi živě koluje.

 
Chuťovky k pivu

Chuťovky k pivu

vyšlo 28.4.2006 | Recepty

Vedle arašídů, brambůrků, mandlí a tyčinek, které se tradičně konzumují ke sklenici správně vychlazeného a načepovaného českého piva, existuje řada takzvaných chuťovek, bez kterých by si štamgast jen těžko dovedl představit popíjení zlatavého chmelového moku.

 
Co jste možná nevěděli o Coca-Cole

Co jste možná nevěděli o Coca-Cole

vyšlo 6.3.2006 | Recepty

Coca-Cola, nápoj oblíbený po celém světě, letos slaví už 120. narozeniny. Snad každý ji alespoň jednou ochutnal nebo si ji jednou za čas dopřává, mnozí jí doslova propadli. Tmavá perlivá limonáda je díky historii plné zvratů opředena řadou legend, mýtů a překvapujících údajů.

 
Valentýnské menu pro dva

Valentýnské menu pro dva

vyšlo 13.2.2006 | Recepty

Staré české přísloví říká, že láska prochází žaludkem. A proto nezapomeňte na úterý 14. února, tedy svátek všech zamilovaných neboli na sv. Valentýna, uvařit a upéct svému miláčkovi nějakou dobrotu.

 
Těstoviny na stovky způsobů

Těstoviny na stovky způsobů

vyšlo 27.1.2006 | Recepty

I když si Češi hodně potrpí na svá národní jídla plná houskových nebo bramborových knedlíků, stále větší oblibě se těší i u nás těstoviny. Tradiční italský pokrm, který se dá připravit na mnoho způsobů, je nejen velice chutný, ale také mnohem zdravější než hutné knedlíkové těsto.

 
Kuře plukovníka Sanderse

Kuře plukovníka Sanderse

vyšlo 28.12.2005 | Recepty

Dietologové si nad tímto článkem patrně budou rvát vlasy, nicméně faktem zůstává, že každý z nás občas zavítá do nějakého toho fast foodu. A skoro každého asi také napadlo, že by nebylo špatné připravit si třeba kuře á la KFC doma.

 
Jak před Vánocemi nakupovat potraviny?

Jak před Vánocemi nakupovat potraviny?

vyšlo 17.12.2005 | Recepty

Vzhledem k tomu, že obchody před Vánocemi praskají ve švech, lidé spěchají a bývají nervózní a podráždění, doporučuje potravinářská inspekce větší obezřetnost při nákupu potravin.

 
Pár rad, jak přes Vánoce extrémně nepřibrat

Pár rad, jak přes Vánoce extrémně nepřibrat

vyšlo 12.12.2005 | Recepty

Jaké by to byly Vánoce bez plného pekáče smažených kapřích řízků, kýblů bramborového salátu a plných táců s cukrovím? Nijaké, obyčejné a všední. A tak i většina těch, kteří se přes rok snaží udržet si štíhlou linii, na pár dní před koncem roku poleví ze svých zásad.

 
Kolik váží lžíce cukru?

Kolik váží lžíce cukru?

vyšlo 6.12.2005 | Recepty

Ti z vás, kteří si vaření a pečení chtějí co nejvíce zjednodušit a při vážení si chtějí vystačit s polévkovou lžící, se možná teď zaradují. Přinášíme návod, jak si poradit s přepočítáváním měr a vah na polévkové a kávové lžíce.

 
Nápoje pro zahřátí…

Nápoje pro zahřátí…

vyšlo 27.11.2005 | Recepty

Při pohledu z okna vás v těchto romantických leč chladivých dnech jistě napadne, že by to chtělo něco dobrého pro zahřátí. Vedle čaje s rumem či slivovicí se nabízí i luxusnější a lahodnější nápoje, které zvládnete připravit sami.

 
Nové Beaujolais je na pultech

Nové Beaujolais je na pultech

vyšlo 16.11.2005 | Recepty

"Le beaujolais nouveau est arrivé" - to je věta, která hýbe každoročně v polovině listopadu nejen domovskou Francií, ale i dalšími desítkami zemí po celém světě. Vinaři i milovníci lahodného moku totiž netrpělivě očekávají třetí čtvrtek v listopadu, aby mohli ochutnat nový ročník Beaujolais.

 

Reklama

Náš tip

Renovace pracovní desky trochu jinak

Přemýšlíte nad výměnou pracovní desky v kuchyňské lince? Je po delším čase již opotřebovaná? Nebo byste rádi jiný dekor a nechce se Vám do výměny celé pracovní desky? Pryskyřice RenovaDesk nabízí originální řešení.

 

Okna, která mění podkroví

Střešní okna FAKRO jsou navržena tak, aby byl život ve vašem domě ještě příjemnější. Přístup přirozeného světla a čerstvého vzduchu májí pozitivní vliv na rozpoložení každého z nás.

 

Zimní thermo přikrývky

Zachumlejte se do lehké a přesto hřejivé zimní thermo přikrývky. Speciální technologie šití umožňuje vyšší udržení tepla při nižší hmotnosti přikrývky. Vyzkoušejte!

 

Reklama

Partnerské weby

Reklama

 

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

Turecko-Dovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.

Mapa webu | nastavit jako domovskou stránku

© Bydlení pro každého  |  webdesign a programování: weto.cz webdesign
RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . TOPlist