Recepty
- Předkrmy a chuťovky
- Polévky
- Bezmasá jídla
- Drůbež
- Vepřové maso
- Hovězí a telecí maso
- Mleté a uzené maso
- Zvěřina
- Vnitřnosti
- Ostatní maso
- Ryby a dary moře
- Houby
- Těstoviny a pizzy
- Luštěniny a rýže
- Pomazánky
- Saláty a přílohy
- Dezerty a moučníky
- Omáčky a zálivky
- Poháry a nápoje
- Ostatní pokrmy
- Jídla z brambor
- Vánoční cukroví
- Domácí pečivo
- Fondue
Recepty
![Vybavte se na vánoční pečení – vykrajovátka a formičky se budou hodit Vybavte se na vánoční pečení – vykrajovátka a formičky se budou hodit](/images/clanky/ikony/4793_blex-vykrajovacky-ikona.jpg)
Vybavte se na vánoční pečení – vykrajovátka a formičky se budou hodit
vyšlo 16.11.2017 | Recepty
Vánoce, nejkrásnější čas v roce hlavně pro děti, které se těší na dárečky, ale také na cukroví a další sladké dobroty. Připravte se na vánoční pečení co nejdříve a nebojte se zapojit i děti. Budou vám moc rády pomáhat a společně strávené chvíle jsou tím nekrásnějším, co o vánočních svátcích můžeme prožít.
![Včelí med jako sladidlo i účinný lék Včelí med jako sladidlo i účinný lék](/images/clanky/ikony/2595_med-ikona.jpg)
Včelí med jako sladidlo i účinný lék
vyšlo 5.11.2017 | Recepty
Med je nejen vynikající pochoutka, ale dokáže léčit i nejrůznější zdravotní potíže. Med samotný a výrobky z něj sloužily lidstvu k posilování zdraví od nepaměti. Blahodárné účinky medu na zdraví už znali naši předkové a chvála jeho léčivých schopností byla popsána v nejedné moudré knize. Jedna lžička medu denně je jednoduchý recept na zdravý život.
![Šípky - pěstování šípkové růže a využití šípků v kuchyni Šípky - pěstování šípkové růže a využití šípků v kuchyni](/images/clanky/ikony/4553_sipky-ikona.jpg)
Šípky - pěstování šípkové růže a využití šípků v kuchyni
vyšlo 13.10.2017 | Zahrada - Zahrada
Šípky sbírali lidé již odnepaměti. Ve starověkém Řecku a Římě z jejich plodů vyráběli náhrdelníky, které měly sloužit jako ochrana před zlem, ale zároveň měli přilákat i milovanou osobu. U nás se šípky využívaly vždy jako vítaný zdroj potravy a přírodní léčivo. Šípky jsou totiž plné vitamínů i látek, které nám pomáhají očistit tělo.
![Co s nadúrodou jablek? Jak je uskladnit a zpracovat? Co s nadúrodou jablek? Jak je uskladnit a zpracovat?](/images/clanky/ikony/4529_uroda-jablek-ikona.jpg)
Co s nadúrodou jablek? Jak je uskladnit a zpracovat?
vyšlo 10.9.2017 | Recepty
Možností, jak uchovat sklizené ovoce, je několik, ale je třeba s jeho zpracováním spěchat. Poškozená jablka rychle podléhají zkáze a na hromadách v sadu dlouho nevydrží. Jak jablka nejlépe uskladnit, aby ztráty byly co nejmenší?
![Jak vybrat správnou sušičku potravin? Jak vybrat správnou sušičku potravin?](/images/clanky/ikony/4745_penta-susicky-ikona.jpg)
Jak vybrat správnou sušičku potravin?
vyšlo 25.8.2017 | Recepty
Sušičky ovoce slouží ke snížení obsahu vody v surovinách. Jedná se o způsob dlouhodobé konzervace, při které přesně víte, co sušené plody obsahují. Sušení potravin je mnohem zdravější a zároveň bezpečnější způsob uchovávání potravin. Sušené ovoce, zelenina, bylinky, maso nebo houby, si uchovají svou přirozenou chuť, vůni i obsah vitamínů a zdravých látek mnohem déle.
![Grilujte jako profesionálové: Okoukejte triky mistrů grilování! Grilujte jako profesionálové: Okoukejte triky mistrů grilování!](/images/clanky/ikony/4723_grilovani.cz-pr-ikona.jpg)
Grilujte jako profesionálové: Okoukejte triky mistrů grilování!
vyšlo 18.7.2017 | Recepty
Grilovací sezóna je v plném proudu, a pokud jste ještě letos neuspořádali grilovací párty, je potřeba to napravit. Poradíme vám ty nejlepší triky, díky kterým se bude o vašem grilování mluvit ještě hodně dlouho. Tak jdeme na to!
![3 tipy pro domácnost - Chytré doplňky do kuchyně 3 tipy pro domácnost - Chytré doplňky do kuchyně](/images/clanky/ikony/4701_penta-doplnky-kuchyne-ikona.jpg)
3 tipy pro domácnost - Chytré doplňky do kuchyně
vyšlo 14.6.2017 | Kuchyně - Bílá technika a domácí spotřebiče
Chcete žít zdravě? Dát svému tělu to, co potřebuje a přitom si čas, strávený v kuchyni užít? Pak je ta správná chvíle pro seznámení se s doplňky, které vám pomohou. Šetří čas i peněženku, umožní vám věnovat víc času sobě a zjednoduší běžné.
![Naučte se grilovat jako profesionální kuchaři na kurzech grilování Naučte se grilovat jako profesionální kuchaři na kurzech grilování](/images/clanky/ikony/4692_vladko-grilovani-ikona.jpg)
Naučte se grilovat jako profesionální kuchaři na kurzech grilování
vyšlo 24.5.2017 | Recepty
Kurzy vaření jsou v posledních letech mezi kuchařskými nadšenci velmi populární. Na jednodenních kurzech zaměřených na určitý okruh jídel se naučíte pod vedením profesionálů správnou technologii přípravy od výběru surovin až po servírování. A velmi oblíbené jsou také kurzy grilování, kde se pod vedením kuchařů naučíte používat moderní grily tak, aby byl výsledek co nejlepší.
![Jarní saláty – první jarní zelenina ze zahrádky Jarní saláty – první jarní zelenina ze zahrádky](/images/clanky/ikony/4348_jarni-salat-ikona.jpg)
Jarní saláty – první jarní zelenina ze zahrádky
vyšlo 4.5.2017 | Zahrada - Zahradnictví a zahradnické potřeby
Po zimní přestávce se začíná zahrada probouzet. Pokud se nemůžete dočkat jara, začněte s výsevem raného salátu. Pěstování je velmi snadné a zvládne jej i začátečník.
![Microgreens – mladé výhonky plné energie a živin Microgreens – mladé výhonky plné energie a živin](/images/clanky/ikony/3863_microgreens-ikona.jpg)
Microgreens – mladé výhonky plné energie a živin
vyšlo 19.3.2017 | Recepty
Oblíbenou složkou potravy těch, kdo se zaměřili na zdravé stravování, se stávají tzv. microgreens – mladé výhonky, nebo chcete-li nevyvinuté křehké rostlinky ze semen. Vyznačují se vysokým obsahem vitamínů, vysokými nutričními hodnotami a delikátní chutí. Jsou tak kvalitním zdrojem energie a vitamínů v kterémkoliv ročním období.
![Kustovnice čínská neboli goji berry - vypěstujte si elixír mládí a dlouhověkosti Kustovnice čínská neboli goji berry - vypěstujte si elixír mládí a dlouhověkosti](/images/clanky/ikony/4636_goji-pr-ikona.jpg)
Kustovnice čínská neboli goji berry - vypěstujte si elixír mládí a dlouhověkosti
vyšlo 10.3.2017 | Zahrada - Zahrada
Pokud máte vlastní zahrádku a rádi si na ni vypěstujete také něco k přímé spotřebě, vyzkoušejte kustovnici čínskou, která je velmi nenáročná na pěstování a přitom jsou její plody doslova elixírem mládí a dlouhověkosti.
![Dámy, letos s Velikonocemi jednoduše vypečte! Dámy, letos s Velikonocemi jednoduše vypečte!](/images/clanky/ikony/4639_orion-velikonoce-ikona.jpg)
Dámy, letos s Velikonocemi jednoduše vypečte!
vyšlo 10.3.2017 | Kuchyně - Kuchyňské vybavení
Velikonoční zvyky v podobě šlehání pomlázkou či barvení vajíček asi nezměníme, ale k jistým příjemným inovacím vám pomoci můžeme… S bolavými partiemi těla se správná hospodyňka tento den holt musí smířit, ovšem se spáleným mazancem, bezhlavým beránkem nebo nedokonalou velikonoční výzdobou rozhodně ne. Přesvědčíme vás, že je možné tento svátek jara zvládnout lépe než dřív!
![Citrusy a jejich význam pro naše zdraví i krásu Citrusy a jejich význam pro naše zdraví i krásu](/images/clanky/ikony/3591_citrusy-ikona2.jpg)
Citrusy a jejich význam pro naše zdraví i krásu
vyšlo 27.12.2016 | Recepty
Právě v zimním období bychom se měli do nejvíce “dopovat” vitamíny všeho druhu. Jelikož jsou teď obchody plné pomerančů, mandarinek a grepů, měli bychom využít právě jejich síly v boji proti nachlazení. Citrusy však pozitivně působí i na naši krásu, díky nim můžeme mít pleť bez vrásek, lesklé vlasy i pevné nehty.
![Medovina patří mezi oblíbené zimní nápoje stejně jako punč a grog Medovina patří mezi oblíbené zimní nápoje stejně jako punč a grog](/images/clanky/ikony/3092_med-ikona.jpg)
Medovina patří mezi oblíbené zimní nápoje stejně jako punč a grog
vyšlo 4.12.2016 | Recepty
Mezi nápoje, které se zejména před Vánoci těší velké oblibě, patří teplá medovina, která nejenže má krásné aroma, ale také blahodárně působí na lidské zdraví. S tímto tradičním nápojem, jehož historie sahá daleko do minulosti, se nejčastěji setkáváme na takových akcích, jako jsou sváteční a historické trhy. Skleničku si však můžeme dát i doma.
![Kysané zelí – chutná vitamínová bomba pro posílení imunity Kysané zelí – chutná vitamínová bomba pro posílení imunity](/images/clanky/ikony/3505_kysane-zeli-ikona.jpg)
Kysané zelí – chutná vitamínová bomba pro posílení imunity
vyšlo 23.10.2016 | Recepty
Pokud hledáte potravinu, která vám během sychravých podzimních dní dokáže posílit imunitní systém, vsaďte na kysané zelí. Je plné vitamínů, minerálů a dalších látek majících pozitivní vliv na lidský organismus. Kysané zelí nejenže je zdravé, ale také skvěle chutná, je levné a dá se sehnat kdykoliv během roku. Na náš jídelníček bychom jej rozhodně měli zařazovat častěji.
![Zázvorový čaj zažene chřipku i další neduhy Zázvorový čaj zažene chřipku i další neduhy](/images/clanky/ikony/2731_zazvor-caj-ikona.jpg)
Zázvorový čaj zažene chřipku i další neduhy
vyšlo 9.10.2016 | Recepty
Čerstvý i sušený, nákladaný i kandovaný. Ve všech těchto podobách se v kuchyni uplatní zázvor. Jde však nejen o přísadu do pokrmů, ale zároveň i o přírodní lék, který zbaví tělo řady neduhů.
![Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky](/images/clanky/ikony/4277_fr-cibulacka-ikona.jpg)
Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky
vyšlo 23.9.2016 | Recepty
Francouzskou cibulačku se sýrem si oblíbí i ten, kdo jinak cibuli moc nemusí. V této typické francouzské podzimní polévce se štiplavá a pronikavě vonící cibule promění v lahůdku servírovanou ve vybraných restauracích. Tato polévka si získala příznivce po celém světa, je chutná, sytá, levná a jednoduchá na přípravu.