Reklama

Recepty

 

Recepty

Údržba a čistění grilu během grilovací sezóny

Údržba a čistění grilu během grilovací sezóny

vyšlo 19.6.2013 | Zahrada - Zahradní nábytek, terasy, altány a pergoly

Než na své zahradě zahájíme grilovací sezónu, měli bychom provést kompletní revizi grilu, zejména pokud nám už nějaký ten rok slouží. Jestliže o zahradní gril pravidelně pečujeme, nemělo by nás nic překvapit. Ne každý však ví, jak se o gril správně starat. Pojďme si tedy shrnout hlavní zásady péče o nejpoužívanější typy grilů.

 
Víno bez alkoholu – oblíbený nápoj řidičů i maminek

Víno bez alkoholu – oblíbený nápoj řidičů i maminek

vyšlo 8.6.2013 | Recepty

Vychutnávat si kvalitní víno a přitom nepít alkohol? Ano, tato možnost existuje! Dealkoholizovaná vína potěší zejména těhotné a kojící ženy, které v tomto ohledu musí často krotit své chutě, ale i všechny ostatní milovníky vína, jež se však chtějí vyhnout nežádoucímu působení alkoholu.

 
Káva, to není jenom espresso nebo turek

Káva, to není jenom espresso nebo turek

vyšlo 1.6.2013 | Recepty

Málo kdo ví, že i káva dokáže mít tisíce odlišných vůní a chutí. Stejně jako se liší jednotlivé odrůdy vína různých vinařů, i káva z rozličných pražíren a plantáží může vonět tu po meruňkách, tu po sladkém karamelu. Nápoj, který si Češi zvykli pít pouze kvůli kofeinu, je dokonalým zpříjemněním dne a desertem sám o sobě. Italové na příklad velice dobře vědí, proč pijí espresso.

 
Milujete čokoládu? Vyrobte si domácí pralinky nebo čokoládu s chilli

Milujete čokoládu? Vyrobte si domácí pralinky nebo čokoládu s chilli

vyšlo 25.5.2013 | Recepty

Hříšná chuť čokolády okouzluje lidstvo odedávna. Aztékové a Mayové jejímu kouzlu propadli stejně jako v 16. století Evropané. Tmavě hnědý zázrak z kakaových bobů oplývá schopnostmi takřka magickými. Pojďme se teď podívat, odkud se vzal a jak se s ním dá v kuchyni čarovat.

 
Mozzarella – sýr, který vznikl nešťastnou náhodou

Mozzarella – sýr, který vznikl nešťastnou náhodou

vyšlo 18.5.2013 | Recepty

Říká se, že není sýr jako sýr. U mozzarelly to platí dvojnásob. Pravděpodobně každý zná ony bílé kuličky plovoucí v jakémsi kalném nálevu. Srandovně pruží a na stole je nejčastěji vídáte s kusem rajčete. Čerstvá bazalka navrch je vyšší level. Jak ale vypadá a odkud pochází pravá mozarella a co si vlastně kupujeme v obchodech u nás?

 
Sladký fenykl - pozdrav z Itálie

Sladký fenykl - pozdrav z Itálie

vyšlo 11.5.2013 | Zahrada - Zahradnictví a zahradnické potřeby

Kdo rád ochutná neobvyklou zeleninu, má k tomu v létě ideální příležitost na dovolené v zahraničí nebo si ji dokonce může vlastnoručně vypěstovat na své zahradě. Sladký fenykl je totiž pro gurmány italské kuchyně stejně nepostradatelný, jako je u nás do pokrmů potřeba prachobyčejná cibule.

 
Do každé kuchyně patří kuchyňské nože. Jak vybírat?

Do každé kuchyně patří kuchyňské nože. Jak vybírat?

vyšlo 9.5.2013 | Prodejci - Domácí potřeby a železářství

V kuchyni člověk stráví poměrně velkou část svého života. Co si budeme vykládat, jídlo je jeho příjemnou součástí. Aby se ale příprava krmě nestala utrpením a tak trochu adrenalinovým zážitkem, je dobré si najít trochu času a věnovat jej výběru vhodného kuchyňského nože.

 
Sója je trumfem mezi luštěninami

Sója je trumfem mezi luštěninami

vyšlo 5.5.2013 | Recepty

Sója, luštěnina původem z východní Asie, optimálně splňuje současná kritéria na racionální výživu. Za kouzlem jejího úspěchu stojí zejména vysoká výživová hodnota, chemické složení a bezesporu příznivé zdravotní účinky. Bez sóji si dnes už těžko dovedeme představit zdravou výživu a makrobiotickou stravu.

 
Sous vide – revoluční vaření v nízkoteplotní páře

Sous vide – revoluční vaření v nízkoteplotní páře

vyšlo 13.4.2013 | Recepty

Za jistou revoluci v oblasti gastronomie je považována kuchařská metoda „sous vide“, kdy se vakuované potraviny tepelně upravují v páře nebo vodní lázni při nízkých teplotách. Pokrmy si zachovávají přirozenou chuť použitých potravin, původní aroma i křehkost. Současně zůstávají zachovány a neporušeny veškeré živiny uvnitř pokrmu.

 
Svatojánský chléb neboli karob – mlsejte zdravě

Svatojánský chléb neboli karob – mlsejte zdravě

vyšlo 7.4.2013 | Recepty

Rádi mlsáte a nedokážete odolat čokoládě? A víte o tom, že existuje čokoláda, kterou si můžete dopřát i když držíte dietu? Zdravou alternativou čokolády je karob zvaný také svatojánský chléb, který obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Karobovým práškem můžeme nahradit kakao či čokoládu a začít mlsat zdravě a přitom stejně chutně.

 
Rebarbora a nejoblíbenější sladké i slané recepty

Rebarbora a nejoblíbenější sladké i slané recepty

vyšlo 30.3.2013 | Recepty

Rebarbora neboli reveň je jedním z prvních druhů zeleniny, které na nás na jaře vykouknou ze záhonu. Už v dubnu a květnu se tak můžeme těšit na šťavnaté kyselkavé řapíky, které jsou kulinářsky velmi ceněné a v kuchyni se dají využít k přípravě vynikajících koláčů, plněných knedlíků, marmelád, kompotů, ale pochutnat si můžeme třeba i na polévce z reveně.

 
Kuskus – nízkokalorická příloha, která se nevaří

Kuskus – nízkokalorická příloha, která se nevaří

vyšlo 10.3.2013 | Recepty

Kdo se alespoň trochu zajímá o zdravou výživu, měl by do svého jídelníčku zařadit kuskus – potravinu, která dokáže dokonale nahradit tradiční a kaloricky vydatné přílohy. Kuskus by tak neměl chybět v kuchyni všech, kdo dosud marně bojují s nadbytečnými kily. A hlavní výhoda kuskusu? Nevaří se! Zalijete jej vodou a je to!

 
Těstoviny a jejich domácí výroba

Těstoviny a jejich domácí výroba

vyšlo 3.3.2013 | Recepty

Máte rádi těstoviny, ale už vás nebaví vařit pořád dokola jen klasická kolínka, špagety nebo vřetena? Nebojte se být kreativní a naservírujte rodině třeba panzerotti či pappardelle. Jestliže dáváte přednost domácím těstovinám, tak směle do toho. S pomocí moderních robotů snadno vyrobíte takové těstoviny, za které by se nemuseli stydět ani v italské restauraci.

 
Molekulární kuchyně - místo pávne injekční stříkačka

Molekulární kuchyně - místo pávne injekční stříkačka

vyšlo 16.2.2013

Dali byste se svítící okurkový salát, medový kaviár, svařák ve formě nudlí, tekutý hrášek, nebo třeba Margaritu v kostce? Ne, nezbláznili jsme se, jen vyjmenováváme pokrmy spadající do tzv. molekulární kuchyně. Že nevíte, o čem je řeč? Jde o avantgardní a moderní trend vaření, v němž se slučuje neslučitelné, a bourají se veškerá gastronomická pravidla.

 
Tibetská houba – 100% přírodní lék proti stresu i usazeným cevám

Tibetská houba – 100% přírodní lék proti stresu i usazeným cevám

vyšlo 9.2.2013 | Recepty

Pokud také patříte k lidem, kteří se nebojí zkoušet nové věci, dávají si záležet na tom, co jedí a zdravá výživa pro ně není neznámým pojmem, pak vás jistě zaujme tibetská houba. Možná už jste o ní slyšeli, možná je pro vás naprostou novinkou, každopádně za pozornost jistě stojí – působí totiž až neuvěřitelně pozitivně na lidské zdraví.

 
Pomelo – vitamínová bomba do salátů i marmelád

Pomelo – vitamínová bomba do salátů i marmelád

vyšlo 19.1.2013 | Recepty

I v našich obchodech můžeme dnes již běžně narazit na pravděpodobně největší citrusový plod. Je jím pomelo dorůstající do váhy až 5 kilogramů. Pochutnat si můžeme, jak na syrovém pomelu, které je plné vitamínů, tak jej můžeme využít i při přípravě pokrmů. Dužina se nejčastěji přidává do salátů či dezertů a kůra je využitelná třeba pro výrobu marmelády.

 
Sváteční Štěpánská hostina

Sváteční Štěpánská hostina

vyšlo 23.12.2012 | Recepty

Vánoce jsou svátky hojnosti a tak k nim odjakživa patří velké množství jídla. Hlavní hostinou je samozřejmě štědrovečerní večeře, tím však veškeré vánoční hodování nekončí. Také následující dva sváteční dny se nesou ve znamení dobrého jídla a pití. Na sv. Štěpána se obvykle podává pečená husa nebo kachna, ale možné jsou i pokrmy z jiných druhů masa.

 
< 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Reklama

Náš tip

AlgaHumin – přírodní výživa pro zahradu

Ideální pomocník pro zahradníky, kteří myslí na své okolí a využívají při pěstování přírodní produkty. Rostlinám zajistí vitalitu a zdravý růst bez chemie.

 

Ramada zahradní set 1+6 se slunečníkem

Hledáte vysoce komfortní a kvalitní set pro svoji zahradu či terasu? Kovový set RAMADA jednoznačně splní všechny Vaše nároky. Nyní navíc včetně slunečníku za EXTRA cenu!

 

Aplikace BEST VISIO pomůže vybrat dlažbu

Stačí si místo určení vyfotit a v aplikaci si jednoduše vybrat dlažbu, vložit do vyznačené plochy a upravit perspektivu. Hned máte reálnou představu a dokážete se lépe rozhodnout, kterou barvu a druh dlažby vybrat.

 

Stolní terracota gril Jata

Využijte grilovací sezónu naplno se stolním terracotovým grilem Jata GR 559 vyrobeným ve Španělsku. Gril disponuje ručně vyráběnou 15 mm keramickou deskou s nepřilnavým povrchem odolným proti poškrábání.

 

Dlažba, která okouzlí vaši zahradu

S jarem přichází touha trávit více času na terase a zahradě. Nechte se inspirovat krásnou dlažbou, dlaždicemi, ploty a prvky zahradní architektury a splňte si váš sen o krásné zahradě.

 

Plastové vyvýšené záhony z „Traplastu“

Hlavní výhodou vyvýšených záhonů je právě jejich výška. Při sázení, okopávání, trhání plevele nebo sklizni se nemusíte ohýbat, dřepět nebo dokonce klečet, protože rostliny máte přímo pod rukama. Vyvýšený záhon v několika provedeních.

 

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.

Mapa webu | nastavit jako domovskou stránku

© Bydlení pro každého  |  webdesign a programování: weto.cz webdesign
TOPlist RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom