Reklama

Recepty

 

Recepty

Sója, výživná potravina nejen pro vegetariány

Sója, výživná potravina nejen pro vegetariány

vyšlo 8.1.2012 | Recepty

Sóju znali už před pěti tisíci lety v Číně. Tato výjimečná luštěnina je zdrojem velmi kvalitních rostlinných bílkovin. Původ prastaré kulturní rostliny asi nebude nikdy přesně znám, s nejvyšší pravděpodobností však pochází z jihovýchodní Asie.

 
Tipy na dárky pro milovníky vaření a stolování

Tipy na dárky pro milovníky vaření a stolování

vyšlo 25.11.2011 | Nábytek, dekorace - Bytové doplňky a dekorace

Jestliže uvažujete nad tím, čím o Vánocích potěšit své blízké, o kterých víte, že patří mezi milovníky dobrého jídla, rádi vaří a kultura stolování jim není cizí, máme pro vás několik tipů. V těchto dárcích se snoubí praktičnost s moderním designem a mnohdy také vtipem. Skvěle tak oživí každou kuchyni a přitom se stanou nezbytnými pomocníky.

 
Reveň neboli rebarbora je zelenina nejen k jídlu

Reveň neboli rebarbora je zelenina nejen k jídlu

vyšlo 24.4.2011 | Zahrada - Zahradnictví a zahradnické potřeby

Jistě každý touží po rostlině, kterou nemá každý a na jejíž růst nemusí čekat léta. Takovou vděčnou rostlinou je reveň, více známou pod jménem rebarbora, kterou zvládne pěstovat i méně zkušený zahrádkář. Tento živý zázrak vypěstuje i ten, kdo nemá žádné zahradnické zkušenosti a nemá na zahradě „extra“ půdu.

 
Česnek je všelék a elixír zdraví

Česnek je všelék a elixír zdraví

vyšlo 16.11.2010 | Recepty

Česnek (allium sativum) je účinným přírodním antibiotikem, který je v léčitelství ceněn už po celá tisíciletí. Pro nabytí síly a vytrvalosti jej užívali už stavitelé pyramid. Jeho téměř zázračné antibakteriální účinky zkoumal v 19. století Louis Pasteur a vojenští lékaři jím léčili válečná poranění.

 
Maďarský perkelt je národním pokrmem

Maďarský perkelt je národním pokrmem

vyšlo 25.8.2010 | Recepty

Pro maďarskou kuchyni je téměř neodmyslitelnou ingrediencí paprika. Je to nezbytné koření do guláše, do rybí polévky halaszlé a jiných maďarských specialit. Paprika jako základní přísada se objevuje také ve vyhlášené maďarské delikatese – maďarském perkeltu (pörkölt).

 
Lilek je v kuchyni skvělý společník

Lilek je v kuchyni skvělý společník

vyšlo 27.4.2010 | Recepty

Lilek, kterému se říká také baklažán, je pěstován pro své podlouhlé plody s fialovočernou slupkou a měkkou dužinu. Jednoletá rostlina je příbuzná s bramborem a rajčetem. Rostlina dorůstající až metrové výšky má svůj původ pravděpodobně ve východní Indii.

 
Pekingská kachna

Pekingská kachna

vyšlo 19.1.2010 | Recepty

Pekingská kachna je snad nejznámější jídlo čínské kuchyně připravované po celém světě. Přestože se obecně za pojem "čína" schová kde co, pekingská kachna je opravdová lahůdka s originálním receptem, přípravou i servírováním. Kdo si chce vychutnat tradiční pekingskou kachnu a zažít jedinečný kulinářský zážitek, musí vyrazit do Pekingu.

 
Zavařování může být také kulinářský zážitek

Zavařování může být také kulinářský zážitek

vyšlo 10.10.2009 | Zahrada - Zahrada

Pamatujete si ještě na obrovský prádelní hrnec naplněný hlavně v létě a na podzim zavařovacími sklenicemi? Zavařování jako jeden ze způsobů konzervace potravin vzniklo v hlavě a následně v kuchyni francouzského kuchaře a cukráře Nicollase Aperta někdy na sklonku 18. století.

 
Inspirace ze slovenské kuchyně

Inspirace ze slovenské kuchyně

vyšlo 25.6.2008 | Recepty

Slovenská kuchyně je velmi specifická a proslavená nejrůznějšími originálními pokrmy. Až pojedete na Slovensko, stojí za to udělat si trochu času na ochutnávku kulinářských specialit horských salaší. Tradiční pokrmy slovenské lidové kuchyně hojně svlažované pohárem dobrého vínka - a za doprovodu temperamentní cimbálovky - je nezapomenutelným zážitkem.

 
Začínáme s příkrmy

Začínáme s příkrmy

vyšlo 2.12.2007 | Recepty

Podle současných trendů a doporučení Světové zdravotnické organizace i Laktační ligy je ideální děti plně kojit do dovršení věku šesti měsíců. Hodnota a výživnost mateřského mléka pak vzhledem k váze a aktivitě dětí prudce klesá a samotné už nestačí, a tak je po půlroce žádoucí začít s příkrmy. U dětí na umělém mléce se začíná přikrmovat už po ukončení 4. měsíce věku. Jak na to?

 
V Itálii vypukla produkce parmazánu

V Itálii vypukla produkce parmazánu

vyšlo 14.6.2007 | Recepty

Pokud často vaříte italská jídla, pak ve vaší lednici určitě nechybí velmi tvrdý drobivý sýr parmazán - ať už kus vcelku nebo ve strouhané podobě v sáčku či v krabičce s otvory.

 
Velikonoční menu

Velikonoční menu

vyšlo 5.4.2007 | Recepty

Po uplynulém postním týdnu, který začíná na Květnou neděli, je maso ve velikonočním jídelníčku již dovoleno. Tradiční úpravou kůzlečího nebo jehněčího se zabývat nebudeme, vždyť naše hospodyňky jsou vyhlášené kuchařky. Proto nabízíme méně známé úpravy masa a pár typicky velikonočních receptů pro mlsné jazýčky.

 
Několik informací, zajímavostí a mýtů o vejcích

Několik informací, zajímavostí a mýtů o vejcích

vyšlo 23.2.2007 | Recepty

Vejce jsou neodmyslitelnou základní součástí českého jídelníčku a jejich zásoba nechybí téměř v žádné české lednici. Připravujeme si je k snídani, konzumujeme je jako volské oko místo masa, přidáváme je do buchet a koláčů, zdobíme jimi obložené chlebíčky. Mnozí však o vejcích téměř nic nevědí.

 
Fenomén medových dortů

Fenomén medových dortů

vyšlo 27.11.2006 | Recepty

Do českých cukráren, kaváren a restaurací vtrhl před nedávnem nový fenomén - medový dort. Lahodný zákusek plné medově-karamelové chuti, který se doslova rozpouští na jazyku, má své kořeny u starých Slovanů.

 
Zvěřinové hody

Zvěřinové hody

vyšlo 1.10.2006 | Recepty

Zvěřina je poměrně dostupným masem, a to ani nemusíte mít v rodině myslivce. Po éře kuřecích plátků s hranolky dnes mnozí rádi opět sáhnou po srnčím guláši nebo zajíci na smetaně.

 
Nejstarší kuchařské knihy překvapí svou fantazií i děsivostí

Nejstarší kuchařské knihy překvapí svou fantazií i děsivostí

vyšlo 1.9.2006 | Recepty

"Lidé jedí od vynálezu kuchařského umění dvakrát více než vyžaduje příroda," stěžoval si Benjamin Franklin, jeden ze zakladatelů Spojených států, a to pokaždé, když byla řeč o kuchařkách. Může mít pravdu. Jenže právě kuchařky přinesly onu rozhodující rozmanitost do jednotvárnosti vaření.

 
Dali byste si letní osvěžující party drink? Zkuste Mojito

Dali byste si letní osvěžující party drink? Zkuste Mojito

vyšlo 10.8.2006 | Recepty

Tropické teploty sice na pár dní odezněly, přesto vám může bodnout umíchat si i v těchto o pár stupňů chladnějších dnech léta osvěžující drink.

 

Reklama

Náš tip

Ušetřete při jarní výsadbě

Právě nyní můžete nakoupit rostliny u rodinného zahradnictví Starkl se SLEVOU 5%. Rostliny pěstujeme a prodáváme již od roku 1912 a víme, které se hodí do našeho podnebí.

 

Robotické sekačky Husqvarna Automower

Robotické sekačky Husqvarna Automower. Poradíme s výběrem, nainstalujeme, zajistíme údržbu a servis. Nakupte výhodně právě nyní.

 

Zahradní domky a úložné boxy

Vysoce kvalitní plechové boxy, zahradní domky, zvýšené truhlíky, skříně na nářadí a další úložné prostory rakouského výrobce Biohort. Moderní design, 20 let záruka, dokonalé provedení pro každý dům, byt a zahradu.

 

Plisé od českého výrobce

Elegantní a designový stínící doplněk pro všechny typy oken od českého výrobce Systra, spol. s r.o.

 

NOVINKA MEZI DLAŽBAMI

Společnost BEST letos představila několik novinek. Jednou z nich je betonová dlažba s názvem BOHEMA. Elegantní kombinace tří kamenů štíhlých tvarů v několika barevných variantách nadchne určitě každého.

 

Prosklené stěny MONTKOV

Prosklené stěny MONTKOV pro vnitřní i vnější části budov, z ocelových profilů JANSEN. Prosklené stěny lze dodat i s požární odolností EI, EW15-90. Dodávka je možná včetně finální povrchové úpravy práškovou barvou v odstínech RAL a montáže. Více informací na tel. 466 768 257.

 

Reklama

Partnerské weby

Reklama

 

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

Turecko-Dovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.

Mapa webu | nastavit jako domovskou stránku

© Bydlení pro každého  |  webdesign a programování: weto.cz webdesign
RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . TOPlist