Montkov - zárubně a dveře

Reklama

Lisy na ovoce a zeleninu. Ideální pomocník na léto!

Poslat upozornění na tento článek emailem Vytisknout článek

16.06.2014

Letní období je sezónou čerstvého ovoce a zeleniny. Šťáva získaná z čerstvých plodů patří k nejlahodnějším nápojům, které si lze představit. Ovocná šťáva, kterou si připravíte doma je mnohem výživnější a lahodnější než ta, kterou si koupíte v obchodě v krabici.

I když výrobci slibují, že v jedné lahvi je obsah celé přepravky ovoce, realita je většinou jiná. Navíc jsou kupované džusy plné chemikálií, sladidel a mnoha jiných, rozhodně ne přírodních produktů. A právě v letním období do sortimentu zařazujeme úplnou novinku. Lisy na ovoce a zeleninu Vitek.

Elektrický lis na ovoce vt1608 a vt1602

Proč kupovat lis, když si můžu koupit odšťavňovač?

Přesně tuhle otázku si klade velké množství zákazníků. Není nic lepšího, než si věci vyzkoušet na vlastní kůži a v porovnání s odšťavňovači má lis na ovoce a zeleninu velmi mnoho předností. Základním rozdílem je samotný proces získávání šťávy. Proces probíhá lisováním, nikoliv odstředivou silou u odšťavňovačů. Lisování je o celých 30-50% efektivnější. Díky tomu získáte mnohem více šťávy a spotřebujete méně surovin. Z jediného jablka lze dostat 0,2 dcl husté šťávy a z pomeranče 0,45 dcl šťávy. Oba příklady jsou vyzkoušeny.

Minimální zbytky

Odstředivé odšťavňovače mají v porovnání s lisy také další nevýhodu. Nedokážou totiž dostat z ovoce a zeleniny maximální množství šťávy. Ve zbytcích po procesu odšťavňování je ještě velké procento šťávy. To není způsobeno tím, že by odšťavňovače nefungovaly správně, ale je to jejich přirozená vlastnost. Oproti tomu jsou zbytky surovin po lisování mnohem sušší. Dostávají tedy ze surovin maximální procento šťáv.

Ve vylisované šťávě by zůstala stát lžička

Díky metodě lisování se do vylisované šťávy dostane i dužina. Ta je velmi bohatá na vitamíny, vlákninu a zároveň je výsledný produkt hustší. Pokud byste ho chtěli vypít, je vhodné šťávu s dužinou naředit vodou. Díky této vlastnosti šťávy z lisů je možné ještě jedno jejich využití. Pouhým vylisováním různých druhů ovoce a zeleniny vám může vzniknout vynikající domácí přesnídávka. Konzistence jí bude velmi podobná. Navíc bez chemických látek, konzervantů a podobných ochucovadel. Pokud přidáte do vylisované šťávy pár piškotů a kousky celého ovoce, máte pro děti skvělou svačinu.

Celý lis na ovoce je velmi odolný a z kvalitních materiálů. Navíc se dá velmi snadno rozebírat a k jeho umytí vám stačí pouze opláchnout jednotlivé části pod proudem vody. Žádné složité čištění tedy nečekejte.

Spotřebiče Vitek - kvalitní spotřebiče pro domáctnost
www.spotrebice-vitek.cz

Další články o spotřebičích Vitek
Předvánoční novinky značky Vitek
Tipy na vánoční dárky – spotřebiče Maxwell, kvalita za skvělou cenu
VITEK Winx - spotřebiče pro malé víly s motivy oblíbeného seríálu
Vysavače s vodní filtrací VITEK
Rychlovarné konvice VITEK, to je elegance v kuchyni

- PR článek -

Článek byl zobrazen 11489 krát.

Diskuze k článku

Přidat příspěvěk

Nenalezen žádný záznam

Kontextová reklama

  • Terasy na klíč - rok 2024 na nové terase

    Terasy a ploty, WPC i dřevěné materiály, různé dekory, realizace na klíč profesionálně a kvalitně. Terasová prkna skladem, vyberte si terasu na našem e-shopu nebo nás navštivte v terasovém centru a objednejte si termín realizace včas. Poradíme vám s projektem dle vašich představ.
  • SYSTRA - žaluzie, rolety, markýzy

    Český výrobce stínící techniky - dodáváme venkovní žaluzie, screenové rolety, venkovní rolety, interiérové stínění, markýzy a slunolamy. Atypy jsou naše specialita.
  • Moderní rodinné domy ze zateplených tvárnic Durisol

    Zateplené tvárnice DURISOL mají řadu předností. Domy stavěné z tohoto systému jsou navíc moderní, promyšlené do posledního detailu a krásné. Prohlédněte si náš katalog RD!
  • Umělé zelené stěny do soukromých i komerčních interiérů

    Umělé zelené stěny FLORUM jsou trvanlivé, nenáročné na údržbu a poskytují vysokou míru zakrytí. Nepotřebují závlahu a jsou vhodné i do tmavých míst.
  • Kvalitní nábytek české výroby

    Moderní český nábytek za rozumnou cenu - kuchyně, obývací pokoje, ložnice, dětské pokoje, předsíně, kanceláře. Vybavte si celý dům v jednom stylu. Nábytek MONARC - nábytek s tradicí od roku 1991.
  • Tepelná čerpadla Mach – Chameleon

    Vysoce výkonná česká tepelná čerpadla Mach Chameleon. Servis a vzdálená správa přímo od výrobce s dlouholetou tradicí. Vývoj, výroba, instalace a servis tepelných čerpadel.

Další články na téma Kuchyňské vybavení

Kupujeme desku na krájení a přípravu jídla

Kupujeme desku na krájení a přípravu jídla

Prkénka na krájení potravin mají v našich kuchyních místo od nepaměti. Nejen nám šetří ostří nožů a brání poškození pracovní desky, ale díky snadné údržbě alespoň částečně zabraňují možné kontaminaci potravin. Není proto divu, že nám trh předkládá na výběr širokou paletu různých typů, tvarů ale i barev.

 
Revoluční novinka – snadný úklid s hadříkem Actifibre od Viledy

Revoluční novinka – snadný úklid s hadříkem Actifibre od Viledy

Úklid domácnosti není obecně příliš oblíbenou činností, a proto se snažíme si jej maximálně zjednodušit a zefektivnit. Možná také patříte k těm, kteří mají v komoře celý regál čisticích prostředků a hadříků pro různé povrchy. Co byste řekli hadříku, který se hodí na všechny povrchy a vyčistí je opravdu dokonale a dokonce bez čisticího prostředku?

 
Vybíráte kuchyňský robot bez ramene? dTest přináší praktické tipy  i postřehy z aktuálního testu

Vybíráte kuchyňský robot bez ramene? dTest přináší praktické tipy i postřehy z aktuálního testu

Předností kuchyňských robotů bez ramene bývá pestrá nabídka speciálních nástavců. Díky nim pomohou nejen s přípravou těsta, ale i se šleháním, sekáním, mixováním nebo strouháním. Zástupci nezávislé spotřebitelské organizace dTest podrobili důkladným zkouškám 17 modelů a k užitečným tipům na výběr tak přidávají i poznatky o tom, jak si spotřebiče vedly v praxi.

 
Dáte si mojito nebo tequillu z domácího baru?

Dáte si mojito nebo tequillu z domácího baru?

Jaký druh alkoholu vám chutná nejvíce? Rum, vodka, tequilla, whisky nebo gin? Uspořádat vlastní barmanské show nebo koktejlové párty pro přátele a známé můžete ve vlastním domě, bytě nebo chalupě, pokud máte domácí bar. Pak už zbývá jen dát si vychlazený drink a užívat si pohodlí domova.

 
Sporák nebo trouba a varná deska?

Sporák nebo trouba a varná deska?

Při rozhodování mezi sporákem a samostatnou troubou a deskou je potřeba zohlednit finanční možnosti, uspořádání kuchyně, styl vaření a také zvyklosti rodiny. Každá z variant má řadu příznivců i odpůrců. Jaké jsou jejich argumenty?

 
Klimatizace pro domácí vinotéky

Klimatizace pro domácí vinotéky

Pokud chcete doma skladovat víno, potřebujete k tomu vinotéku nebo ideálně vinný sklep. Díky vhodnému vybavení a klimatizaci nemusí být vytvoření vinného sklepa zas takovým oříškem, jak by se na první pohled zdálo. Víno potřebuje klid, chlad a vlhko a právě tyto optimální podmínky dokážou vytvořit speciální klimatizační jednotky pro vinné sklepy.

 
Vaření bez plynu a elektřiny? Jde to!

Vaření bez plynu a elektřiny? Jde to!

Pokud se chystáte koupit chatu nebo chalupu, která splňuje všechna vaše přání, požadavky a kterou jste si zamilovali na první pohled, ale odrazuje vás absence elektrické elektřiny a plynu, pak vězte, že i bez toho se dá příjemně užívat volných dní a dokonce i bezproblémově vařit. Postačí k tomu nejen návrat ke starým dobrým kamnům s pecí, ale také trocha důvtipu.

 
Bez skla se v kuchyni neobejdete

Bez skla se v kuchyni neobejdete

Je málo odolné, křehké, aby nepůsobilo ušpiněně, byť je čisté, musí se leštit a může vás i zranit, a přesto má v každé domácnosti své místo. Řeč je o skle. Sebehezčí originální plastové kelímky mohou jen těžko nahradit požitek, který při pití nabízí křišťálová číše.

 

Zpět na předchozí stránku

Náš tip

Zahradní traktor Husqvarna TC 114

Zbrusu nový zahradní traktor Husqvarna TC 114 nyní v akci. Dvořák - sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE MULTI

Na MAMUT GLUE Multi je nejlepší jeho všestrannost. Lepí a tmelí totiž zároveň. A také díky tomu šetří váš čas i náklady.

 

UMĚLÝ "ŽIVÝ" PLOT a ZÁSTĚNY

Umělé zelené stěny jsou skvělým řešení pro ty, kteří potřebují rychle a efektivně vytvořit optický nebo hlukový předěl od sousedů, rušné ulice nebo vytvořit zajímavý zahradní prvek.

 

ŠIKMÉ A OBLOUKOVÉ PLISÉ ROLETY

Plisé lze zhotovit i v atypických tvarech. Ve většině případů jej lze na rozdíl od atypických hliníkových žaluzií kompletně stahovat a vytahovat.

 

VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽDICE SLUŠÍ KAŽDÉ TERASE

Elegance a moderní design, to jsou hlavní přednosti velkoformátových dlaždic, s kterými vytvoříte nadčasové plochy. K dostání v mnoha barevných variantách a povrchových úpravách.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Nejčtenější z této rubriky

Slivovice a calvados – jak připravit kvas na domácí pálenku

Slivovice a calvados – jak připravit kvas na domácí pálenku

Podzim je tady a s ním doba dozrávání švestek a jablek. Mezi nejoblíbenější formy zpracování tohoto ovoce patří v našich končinách destilace, tedy proměna ovoce v pálenku. Jak ale ovoce správně zpracovat, aby s něj na konci procesu byl kvalitní destilát?

 

Jak správně udit sýry v domácí udírně

Jak správně udit sýry v domácí udírně

Uzení sýrů v domácích udírnách je velmi populární, protože si celkem snadno můžete vyrobit pochoutku na rodinnou oslavu nebo jen tak na chuť k pivu či vínu. Při uzení sýrů je dobré dodržovat několik základních pravidel, ale zároveň se nebojte experimentovat s chutěmi, kořením i dobou uzení a najděte si svůj oblíbený recept.

 

Černý bez – vyrobte si domácí bezový med, víno nebo sirup

Černý bez – vyrobte si domácí bezový med, víno nebo sirup

K nejdostupnějším a také nejoblíbenějším léčivým rostlinám u nás patří bez černý. Právě v těchto dnech je možné sbírat jeho voňavé květy, z nichž se dají připravovat čaje, sirupy, nejrůznější šťávy i med. Z bezových květů si však můžeme připravit i chutný dezert - oblíbená je například úprava smažením ve vinném těstíčku.

 

Jak zvolit správnou teplotu při uzení masa?

Jak zvolit správnou teplotu při uzení masa?

Z hlediska teploty rozlišujeme 3 typy uzení, na jejichž specifikaci se v článku zaměříme. A nezapomeneme ani na výběr dřeva, které zásadním způsobem ovlivňuje chuť a vůni hotových vyuzených výrobků.

 

Jak správně udit vepřové maso v domácí udírně

Jak správně udit vepřové maso v domácí udírně

Udit se dá téměř jakékoliv maso, ne každé je však k uzení vhodné. Vzhledem k tradici domácích zabijaček se v našich končinách k uzení nejčastěji používá maso vepřové. K nejoblíbenějším částem vepřového, které udíme, patří kýta, plec, bok, špek, kotleta nebo krkovice, lahůdkou je také uzené vepřové koleno a jazyk.

 

Sušení švestek a zdravé pochoutky ze sušených švestek

Sušení švestek a zdravé pochoutky ze sušených švestek

Také máte doma nadbytek švestek a nevíte, co s nimi? Jako první jistě každého napadne možnost je zkapalnit, ale co takhle je usušit a proměnit v chutnou a zdravou sladkost? Sušené švestky mají příznivý vliv na naše zdraví a kromě toho, že dokážou nahradit nezdravé bonbóny a cukrovinky, mají široké možnosti využití také v kuchyni.

 

Jak správně udit klobásy v domácí udírně

Jak správně udit klobásy v domácí udírně

Domácí výroba klobás má na našem území dlouhou tradici. Obřad přípravy masové směsi, její plnění do střívek a následné uzení patří neodmyslitelně k domácí zabijačce už celá staletí. I když konzervace masa již není v dnešní době hlavním důvodem uzení, je domácí uzení stále velmi populární. Důvodem je specifická chuť uzených výrobků, a také dostupnost mobilních elektrických udíren, které celý proces uzení značně zjednodušují.

 

Jak správně naložit maso na uzení?

Jak správně naložit maso na uzení?

Jak správně naložit maso na uzení, do láku, či na sucho? Jak připravit solící směs a jak dlouho nechat maso naložené? Celý proces uzení začíná nákupem a naložením masa. Jak na to?

 

Další z této rubriky

Nejčastější potravinové alergeny

Nejčastější potravinové alergeny

Podařilo se vám vypozorovat, že se u vás po požití určitého jídla objevuje na těle svědivá vyrážka, kýcháte, nebo otékáte? Pak s největší pravděpodobností patříte mezi potravinové alergiky. Přestože alergenem může být v podstatě kterákoliv potravina, je známo několik druhů potravin, které lidem způsobují alergické reakce nejčastěji. Které to jsou?

 

Pekingská kachna - recept a historie tradiční čínské delikatesy

Pekingská kachna - recept a historie tradiční čínské delikatesy

Pekingská kachna je snad nejznámější jídlo čínské kuchyně připravované po celém světě. Přestože se obecně za pojem "čína" schová kde co, pekingská kachna je opravdová lahůdka s originálním receptem, přípravou i servírováním. Kdo si chce vychutnat tradiční pekingskou kachnu a zažít jedinečný kulinářský zážitek, musí vyrazit do Pekingu.

 

Jak správně grilovat na dřevěném uhlí?

Jak správně grilovat na dřevěném uhlí?

V kotlových grilech je možné docílit vždy skvělých výsledků a vytvořit tak báječné grilované pokrmy, kterými ohromíme nejednu návštěvu. Jídla připravovaná v kotlovém grilu na dřevěné uhlí mají svou nezaměnitelnou chuť a aroma. Víte ale, jak v nich správně grilovat, a jaké nabízejí další možnosti přípravy pokrmů?

 

Velikonoční pečené dobroty

Velikonoční pečené dobroty

Pečení velikonočního beránka patřilo u nás vždy k velikonočním tradicím. Pěkný zvyk vznikl z prostého faktu, že ne všichni si mohli o Velikonocích dopřát skutečného beránka z masa, a tak byl beránek nahrazován pečivem ve stejném tvaru. Do dnešních dnů patří beránek neodmyslitelně k výzdobě velikonočního stolu.

 

Sezóna třešní je tady a s ní i ty nejlepší recepty – omáčky, záviny i šejky

Sezóna třešní je tady a s ní i ty nejlepší recepty – omáčky, záviny i šejky

Taky se nemůžete dočkat, až se začervenají třešňové stromy na vaší zahradě? Třešňová sezóna zanedlouho vypukne, a pokud vám úrodu nesezobou hladoví špačci, budete se moci těšit na chutné ovoce, ze kterého lze připravovat nejrůznější pečené dobroty, omáčky, zmrzliny i nápoje. Máme pro vás pár receptů, kterým neodoláte.

 

Upečte si domácí kváskový chléb – receptů i postupů je mnoho

Upečte si domácí kváskový chléb – receptů i postupů je mnoho

Vůni čerstvého chleba dokáže odolat jen málokdo. U kupovaných chlebů však vůně bývá často jediným lákadlem a výsledná chuť nás může zklamat. Napadlo vás někdy, upéct si poctivý domácí chleba? Jistou renesanci zažívá tradiční kváskový chleba z žitného kvasu, který je nejen velmi chutný, ale také zdravý! Že nevíte jak na to?

 

Víte, že bramborové hranolky pocházejí z Belgie?

Víte, že bramborové hranolky pocházejí z Belgie?

Víte, z jaké země pocházejí bramborové hranolky a kdo je jako první usmažil? Mnozí lidé se domnívají, že vzhledem k americkému původu brambor a oblibě hranolek v amerických fast foodech jsou jejich mateřskou zemí právě USA. Podle anglického názvu frech fries by se zase dalo usuzovat na Francii. Omyl!

 

Kuřecí křidélka Buffalo wings - americká klasika

Kuřecí křidélka Buffalo wings - americká klasika

Tak jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana oblíbenou pochoutkou pikantní kuřecí křidélka. Receptů je mnoho, ale originál je jen jeden – kuřecí křidélka Buffalo wings.

 

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.