Reklama

Pekingská kachna

Poslat upozornění na tento článek emailem Vytisknout článek

19.01.2010

Pekingská kachna je snad nejznámější jídlo čínské kuchyně připravované po celém světě. Přestože se obecně za pojem "čína" schová kde co, pekingská kachna je opravdová lahůdka s originálním receptem, přípravou i servírováním. Kdo si chce vychutnat tradiční pekingskou kachnu a zažít jedinečný kulinářský zážitek, musí vyrazit do Pekingu.

Známé jídlo čínské kuchyně má prastarou historii, která sahá daleko zpět až do dynastie Ming (1368 – 1644). Kuchyně následující dynastie Čching (1644 – 1911) se vyznačovala množstvím tvůrčích nápadů právě ve stolování.  Do hlavního města se sjížděli tradičně obchodníci, úředníci, umělci a řemeslníci z celé říše, kteří s sebou přinášeli i své stravovací zvyklosti a oblíbené pochoutky.

Pekingskou kachnu si můžete vychutnat asi jen v pěti restauracích na světě a způsob přípravy se v nich trochu liší. Pravou a nefalšovanou pekingskou kachnu si můžete dát jedině v pekingské restauraci Quanjude. Snad žádný návštěvník čínského hlavního města si ji nemůže nechat ujít. Restauraci založil roku 1864 sedlák a později císařský kuchař Jang Čhüan-žen za vlády císaře Tongzhiho. Dodnes pohostí tato restaurace více než 3 tisíce domácích a zahraničních hostů, kteří při odchodu obdrží také zvláštní certifikát s pořadovým číslem.

Co je na té pekingské kachně zvláštního?
Historické prameny uvádějí, že pro tento pokrm byly chovány zvláštní druhy kachen v místech s velmi kvalitní vodou. Všechno začíná už na farmách kolem Pekingu, kde se kachny chovají. Porážejí se zhruba ve dvou měsících a při hmotnosti 2 až 2,5 kg. Poslední tři týdny života se vykrmují podobným způsobem, jaký se u nás dříve praktikoval u doma chovaných hus – mají omezený pohyb a čtyřikrát denně dostávají nuceně výživnou směs prosa, fazolí mungo, čiroku a pšenice, aby měly tenkou kůžičku a chutné maso.

O výsledném kulinárním zážitku strávníka rozhoduje kromě samotné kvality masa také způsob úpravy a servírování. Důležitou součástí pekingské kachny je právě kůže.
Kachny připravují jen speciálně vyučení kuchaři, kteří je pak na stolečku přímo před hosty i naporcují. Právě porcování vyžaduje zvláštní dovednost. Kachna se naporcuje přesně na 120 kousků a každý kousek obsahuje kus kůžičky, sádla a masa. To není upražená tenká tuhá slupička, jak ji známe z běžného pečení. Tahle kůže je na skousnutí měkká, lahodně vláčná i křehká, přitom vypečená, voňavá a rozplývající se na jazyku.

Každá významná restaurace má svůj vlastní recept, ale základní postup je vždy stejný.

Suroviny pro 10 porcí:
1 kachna vážící 2,5 kg
Na marinádu:
2 lžičky cukru
1 lžičky soli
1/2 lžičky mletého koření pěti vůní
1/2 lžičky drceného zázvoru

Koření na ochucení:
2 lžíce (30 g) oddenku zázvoru, nastrouhaného
2 hvězdičky anýzu
1 bobkový list

Na glazé:
1 lžíce (10 g) melasového cukru
1 lžička rýžového červeného octa
2 lžíce rýžového octa
2 lžičky červeného rýžového vína

Na omáčku:
2 lžíce (30 g) cukru
1 lžičky ústřicové omáčky
2 lžíce sójové pasty
3 lžičky sójové omáčky Hoisin
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rostlinného oleje

Příloha: mandarinská omeleta

Příprava a postup
Kachnu nejdříve očistíme a odstraníme z ní drůbky. Pod tekoucí vodou ji očistíme, omyjeme a osušíme. Suroviny, které máme připraveny pro marinádu (cukr, sůl, koření 5 vůní a drcený zázvor) smícháme dohromady a celý vnitřek kachny s ní dobře potřeme. Přitom dáme pozor, aby se nám marináda nedostala na vnější kůži. Takto připravenou kachnu necháme 20 minut odležet. Potom dovnitř kachny nasypeme směs koření na ochucení a dutinu kachny sepneme špejlí nebo jehlicí. Asi 5 vteřin potom kachnu poléváme vařící vodou, případně ji na 5 vteřin přímo ponoříme do vroucí vody. Ihned poté ji na dalších 5 vteřin ponoříme do vody ledové a pak kachnu osušíme. Je to proto, abychom zastavili působení zbytkového tepla. Osušenou kůži kachny potřeme směsí, kterou jsme si připravili ze surovin pro glazé (melasový cukr, ocet a rýžové víno). To je důležitý proces, kterým docílíme šťavnatosti masa a nádherného tmavě červeného lesklého povrchu kůže. Aby povrch kůže dobře proschnul, je třeba kachnu potřenou glazé zavěsit na chladném místě až na několik hodin.

Mezitím připravíme omáčku
S výjimkou 1 lžíce rostlinného oleje smícháme všechny uvedené suroviny. Na zahřátý rostlinný olej v pánvi nasypeme směs ostatních surovin (cukr, ústřicová omáčka, sójová pasta a sezamový olej) a za vytrvalého míchání přivedeme směs k varu. Omáčku stáhneme z ohně a necháme vychladit.

Gril nebo troubu vyhřejeme a přibližně při teplotě 150 stupňů Celsia kachnu 20 minut restujeme nejprve prsíčky nahoru. Pak dalších 15 až 20 minut restujeme kachnu otočenou na druhé straně.  Potom kachnu vytáhneme, v menší nádobě rozpálíme trochu oleje a kůžičku jím poléváme. Potom pečlivě seřežeme kůžičku ze stran, z prsíček i od páteře. Na tento úkon je doporučeno použít velmi ostrý nůž. Plátky kůže se dále nakrájejí na obdélníčky asi 4 x 6 cm, a pozorně odstraníme z nich tuk.

Stonky jarní cibulky (bílou část) nakrájíme na kousky asi pěticentimetrové a jejich konce 4násobně nakrojíme, a tím je roztřepíme. Takto připravenou cibulku vložíme do ledové vody a pak ji necháme v chladničce, až se konce nakadeří a vznikne z nich takový oboustranný štěteček. Uděláme z nich svazeček, který spojíme kroužkem vyrobeným z napříč nařezané čerstvé chilli papričky. Kachní kůžičky zabalené v tenkém mandarínském lívanci patří ke klasickým způsobům podávání. V lívanci je křehká kůžička kombinována s čerstvou cibulkou, aromatickou omáčkou a špetkou chilli.

Příprava mandarínské omelety
Do mísy je potřeba prosít 2 šálky (250 g) mouky a přidat 1/2 šálku (125 ml) horké vody. Ze směsi vymícháme hladké těsto. Na moukou poprášený vál vyklopíme vymíchané hladké těsto a vyválíme plát, který bude tlustý asi 5 mm. Z plátu vykrajujeme kolečka s průměrem asi 7 cm. Zbytky těsta po vykrojení znovu prohněteme, vyválíme a proces vykrajování opakujeme. Pak polovinu koleček potřeme sezamovým olejem a přikryjeme kolečkem nenaolejovaným. Každou dvojici pak rozválíme na placku o průměru 12 cm. Abychom zabránili zvlhnutí, zakryjeme je ubrouskem.

Na prudkém ohni rozehřejeme těžkou pánev, stáhneme na střední stupeň a na suché pánvi upečeme omelety, každou z každé strany asi 1 minutu. Placky lze také připravit předem a zamrazit. Když jsou pro hostinu potřeba, ohřejeme je během 10 minut v páře nebo na 3 minuty vložíme do mikrovlnky.

Evropská variace
Smícháme půl lžičky mletého badyánu, stejné množství mletého zázvoru a sůl a touto směsí vytřeme vnitřek kachny. Je lepší chlazená než mražená.  Pak ji přelijeme vroucí vodou, potřeme další směsí - 2 lžíce meruňkové marmelády rozetřeme se lžičkou octa. Okořeněnou kachnu necháme asi 2,5 hodiny oschnout a pak pečeme - nejlépe nad dřevěným uhlím, ale můžeme i v troubě. Z upečené kachny okrájíme maso a podáváme. Jako přílohu můžeme volit těstové placky, do kterých nakrájené maso zabalíme a přidáme trochu nakrájeného pórku, okurky a dokořeníme sojovou omáčkou.

U stolu si každý vezme placku, pomoci štětce z naťové cibulky ji potře pastou (kořeněnou směsí), obloží ji masem a zeleninou a sroluje. Pokud si pastu budete chtít udělat sami, pak na ni potřebujete – 5 lžic medu, lžičku solamylu, 2 lžíce sójové omáčky a špetku badyánu nebo koriandru – a vše řádně smíchat.

Autor: Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 11455 krát.

Diskuze k článku

Přidat příspěvěk

Nenalezen žádný záznam

Kontextová reklama

  • Kvalitní české zábradlí JH TECH

    Dopřejte si zábradlí v kvalitě za příznivou cenu, kalkulace a návrhy zdarma, prodej i odborná montáž. Zábradlí schodiště, balkonů, fr. oken, madla na zeď i zábradlí do zahrady, moderní materiály – nerez, sklo, lak.
  • PROFI TERASY - WPC a dřevěné terasy

    TERASU POŘIZUJTE VČAS! Již nyní vybírejte materiál a domluvte si termín realizace. PROFI TERASY Vám nabízí velký výběr WPC i dřevěných teras a poradí s detaily. Navštivte TERASOVÉ CENTRUM PROFI TERASY v Praze, Horních Počernicích. www.profi-terasy.cz.
  • Univerzální komínový systém CJ BLOK®

    Je určený pro všechny druhy paliv, pro suchý i mokrý provoz, je bezpečný a odolný vůči požáru. Dodáváme i komínový systém pro pasivní a nízkoenergetické domy s větráním rekuperací. Kompletní stavebnice všech prvků se zárukou 30 let spolehlivé funkce i při stavbě svépomoci.
  • RD Rýmařov - rodinný dům se slevou 3%

    Největší dodavatel montovaných dřevostaveb RD Rýmařov přichází s mimořádnou nabídkou - podepište smlouvu na nový dům do 31.3.2021 a ušetřete 3% z jeho základní ceny!

Další články na téma Recepty

Velký špenátový omyl

Velký špenátový omyl

Několik desítek let bylo dětem vtloukáno do hlavy, že když budou jíst hodně špenátu, budou mít ocelové svaly jako legendární Pepek Námořník. Přestože nepravdivý mýtus o vysokém obsahu železa ve špenátu byl odborníky už dávno vyvrácen, dodnes mezi lidmi živě koluje.

 
Tibetská houba – 100% přírodní lék proti stresu i usazeným cevám

Tibetská houba – 100% přírodní lék proti stresu i usazeným cevám

Pokud také patříte k lidem, kteří se nebojí zkoušet nové věci, dávají si záležet na tom, co jedí a zdravá výživa pro ně není neznámým pojmem, pak vás jistě zaujme tibetská houba. Možná už jste o ní slyšeli, možná je pro vás naprostou novinkou, každopádně za pozornost jistě stojí – působí totiž až neuvěřitelně pozitivně na lidské zdraví.

 
Chia semínka – Šalvěj hispánská a její léčivá semena

Chia semínka – Šalvěj hispánská a její léčivá semena

V současnosti existuje téměř 900 druhů šalvějí. Známá je především šalvěj divotvorná, jejíž pěstování bylo pro její psychotropní účinky u nás zakázáno, dále šalvěj lékařská, ale v posledních letech se do popředí zájmu dostává také šalvěj hispánská, neboli chia. Semínka jsou považována za „superpotravinu“, protože obsahují obrovské množství ceněných látek.

 
Včelí med jako sladidlo i účinný lék

Včelí med jako sladidlo i účinný lék

Med je nejen vynikající pochoutka, ale dokáže léčit i nejrůznější zdravotní potíže. Med samotný a výrobky z něj sloužily lidstvu k posilování zdraví od nepaměti. Blahodárné účinky medu na zdraví už znali naši předkové a chvála jeho léčivých schopností byla popsána v nejedné moudré knize. Jedna lžička medu denně je jednoduchý recept na zdravý život.

 
Káva, to není jenom espresso nebo turek

Káva, to není jenom espresso nebo turek

Málo kdo ví, že i káva dokáže mít tisíce odlišných vůní a chutí. Stejně jako se liší jednotlivé odrůdy vína různých vinařů, i káva z rozličných pražíren a plantáží může vonět tu po meruňkách, tu po sladkém karamelu. Nápoj, který si Češi zvykli pít pouze kvůli kofeinu, je dokonalým zpříjemněním dne a desertem sám o sobě. Italové na příklad velice dobře vědí, proč pijí espresso.

 
Co s úrodou cuket – recepty na cuketové dobroty

Co s úrodou cuket – recepty na cuketové dobroty

Máte letos také nadúrodu cuket a už nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste už všechny známé recepty a dochází vám nápady? Výhodou této zeleniny je, že ji můžeme připravit snad na všechny způsoby a recepty se tak dají obměňovat, jak je libo. Vybrali jsme pro vás pár klasických i nevšedních receptů a uvidíte, že se vám cuketa jen tak nepřejí.

 
Jak správně naložit maso na uzení?

Jak správně naložit maso na uzení?

V následujících několika článcích našeho „udícího seriálu“ se blíže podíváme na to, jak správně naložit maso, při jaké teplotě udit nebo jakou udírnu si pořídit, pokud ještě žádnou nemáte. Celý proces uzení začíná nákupem a naložením masa. Jak na to?

 
Molekulární kuchyně - místo pávne injekční stříkačka

Molekulární kuchyně - místo pávne injekční stříkačka

Dali byste se svítící okurkový salát, medový kaviár, svařák ve formě nudlí, tekutý hrášek, nebo třeba Margaritu v kostce? Ne, nezbláznili jsme se, jen vyjmenováváme pokrmy spadající do tzv. molekulární kuchyně. Že nevíte, o čem je řeč? Jde o avantgardní a moderní trend vaření, v němž se slučuje neslučitelné, a bourají se veškerá gastronomická pravidla.

 

Zpět na předchozí stránku

Reklama

Náš tip

Josef Starkl – zahradník, který poradí

V zahradnictví Starkl nejen nakoupíte, ale umíme Vám i poradit s pěstováním. Napište nám, nebo zavolejte. A navíc - při nákupu v našem e-shopu získáte automaticky SLEVU 5%.

 

Luxusní damaškové povlečení

Dopřejte si luxus v podobě damaškového povlečení vyrobeného z nejkvalitnější bavlny. Květiny, ornamenty či moderní vzor? Vyberte si z nejširší nabídky na českém trhu.

 

Matrace Store – vše pro zdravé spaní

Specializovaný eshop na matrace, rošty do postele, chrániče, anatomické polštáře a postele. Odborně poradíme při výběru správné matrace pro Vás. Nyní akce „matrace doprava zdarma“!

 

VLASTNÍ ZELENINA I BEZ ZAHRÁDKY

FLORIA Substrát pro rajčata a papriky nabízí řešení všem, kteří chtějí mít zdravou zeleninu na dosah ruky, a to i v domě bez zahrádky. Pouze otočte obal, udělejte otvory pro sazenice dle návodu a sázejte!

 

SEDACÍ VAK COMFORT XXXL

Sedací vak, pytel Comfort díky svému rozměru a tvaru nabízí velké množství výhod. Mnohahodinové sezení před počítačem, hraní her, četba se stanou úplně jiným rozměrem, ucítíte odpočinek a úlevu. Originální sedací vaky pro děti i dospělé nakupujte přímo u českého výrobce Relax-vaky.cz.

 

Stínící technika pro každý dům či byt

Hledáte pro svůj domov stínicí techniku, která dobře splní svou službu? Vyberte si z nabídky venkovních nebo screenových rolet Minirol.

 

Reklama

Nejčtenější z této rubriky

Slivovice a calvados – jak připravit kvas na domácí pálenku

Slivovice a calvados – jak připravit kvas na domácí pálenku

Podzim je tady a s ním doba dozrávání švestek a jablek. Mezi nejoblíbenější formy zpracování tohoto ovoce patří v našich končinách destilace, tedy proměna ovoce v pálenku. Jak ale ovoce správně zpracovat, aby s něj na konci procesu byl kvalitní destilát?

 

Černý bez – vyrobte si domácí bezový med, víno nebo sirup

Černý bez – vyrobte si domácí bezový med, víno nebo sirup

K nejdostupnějším a také nejoblíbenějším léčivým rostlinám u nás patří bez černý. Právě v těchto dnech je možné sbírat jeho voňavé květy, z nichž se dají připravovat čaje, sirupy, nejrůznější šťávy i med. Z bezových květů si však můžeme připravit i chutný dezert - oblíbená je například úprava smažením ve vinném těstíčku.

 

Sušení švestek a zdravé pochoutky ze sušených švestek

Sušení švestek a zdravé pochoutky ze sušených švestek

Také máte doma nadbytek švestek a nevíte, co s nimi? Jako první jistě každého napadne možnost je zkapalnit, ale co takhle je usušit a proměnit v chutnou a zdravou sladkost? Sušené švestky mají příznivý vliv na naše zdraví a kromě toho, že dokážou nahradit nezdravé bonbóny a cukrovinky, mají široké možnosti využití také v kuchyni.

 

Pečeme cheesecake - recept na sýrový dort

Pečeme cheesecake - recept na sýrový dort

Cheesecake neboli česky sýrový dort je velmi chutný dezert, jehož původ najdeme ve Spojených státech amerických. Přestože k americkým pochutinám většinou nemáme příliš důvěry, cheesecake je rozhodně něčím, o co bychom naše chuťové buňky neměli ochudit. Je opravdu výborný a kdo jej jednou ochutná, možná si vytvoří malou závislost.

 

Ledová káva – oblíbený letní drink mnoha příchutí

Ledová káva – oblíbený letní drink mnoha příchutí

V horkých letních měsících patří mezi oblíbené nápoje ledová káva. Tento chutný nápoj nejen osvěží, ale také povzbudí. Ať už patříte k lidem, co si bez kávy nedokážou představit den, nebo máte rádi kávové speciality, rozhodně ledovou kávu vyzkoušejte. Má spoustu podob a dá se dochutit různými ingrediencemi. Co třeba ledové caffé latte, mocha nebo frappé?

 

Domácí výroba čokolády - nakupte kakaové boby a pusťe se do toho

Domácí výroba čokolády - nakupte kakaové boby a pusťe se do toho

Mysleli jste si, že pojídáním čokolády škodíte svému zdraví? Ale kdepak! Můžeme vás uklidnit – čokoláda je v rozumném množství zdravá, dodá tělu energii a blahodárně působí také na lidskou psychiku. Pokud vás již omrzela chuť kupovaných čokolád, můžete si zkusit vyrobit nějakou doma. Chce to však mít dostatek času a síly – je to dřina.

 

Už jste ochutnali klokaní maso?

Už jste ochutnali klokaní maso?

Na našem trhu se v poslední době rozšířilo klokaní maso. Můžeme jej zakoupit hned v několika sítích masen i supermarketů a do jídelníčků jej řadí vedle mnoha restaurací i několik cateringových firem, které vaří ve velkém pro jídelny, menzy a bufety. Málokdo však ví, jak klokaní maso chutná a jaké je jeho složení v porovnání s ostatními druhy masa. A proto si o něm pojďme popovídat.

 

Co s úrodou cuket – recepty na cuketové dobroty

Co s úrodou cuket – recepty na cuketové dobroty

Máte letos také nadúrodu cuket a už nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste už všechny známé recepty a dochází vám nápady? Výhodou této zeleniny je, že ji můžeme připravit snad na všechny způsoby a recepty se tak dají obměňovat, jak je libo. Vybrali jsme pro vás pár klasických i nevšedních receptů a uvidíte, že se vám cuketa jen tak nepřejí.

 

Další z této rubriky

Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky

Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky

Francouzskou cibulačku se sýrem si oblíbí i ten, kdo jinak cibuli moc nemusí. V této typické francouzské podzimní polévce se štiplavá a pronikavě vonící cibule promění v lahůdku servírovanou ve vybraných restauracích. Tato polévka si získala příznivce po celém světa, je chutná, sytá, levná a jednoduchá na přípravu.

 

Raw food – živá strava, která se nehýbe

Raw food – živá strava, která se nehýbe

Zajímáte se o zdravý životný styl? Chcete zhubnout, uzdravit se, nebo jen udělat něco dobrého pro své tělo? Vyzkoušejte raw food neboli živou stravu, která je nejen zdravá, ale také velmi chutná. Při syrové rostlinné stravě rozhodně nebudete hladovět a energie budete mít na rozdávání. Tak co říkáte, nemáte chuť na změnu?

 

Řecké a kyperské sýry to není jen feta a halloumi

Řecké a kyperské sýry to není jen feta a halloumi

Kdo byl v Řecku či na Kypru, jistě si nenechal ujít ochutnávku některého z tradičních řeckých sýrů, které se v zemi vyrábějí již po staletí a dnes je jich známo několik desítek druhů. Nejznámějším zástupcem řeckých sýrů je Feta, ale velké oblibě se těší také kyperský sýr Halloumi, který je považován dokonce za národní pokrm.

 

Vaječné dobroty aneb co s vejci po Velikonocích?

Vaječné dobroty aneb co s vejci po Velikonocích?

Vajíčka k Velikonocím neodmyslitelně patří, ale často se stává, že nám jich po svátcích zbude tak trochu nadbytek. Jenomže co s nimi? Přeci je nevyhodíme! Nejlepším řešením je vejce zužitkovat. Můžeme si z nich připravit plno jak tradičních, tak i méně známých pochoutek. Vejce se tak stanou součástí chutného oběda, nebo pohoštění pro návštěvy.

 

Nové Beaujolais je na pultech

Nové Beaujolais je na pultech

"Le beaujolais nouveau est arrivé" - to je věta, která hýbe každoročně v polovině listopadu nejen domovskou Francií, ale i dalšími desítkami zemí po celém světě. Vinaři i milovníci lahodného moku totiž netrpělivě očekávají třetí čtvrtek v listopadu, aby mohli ochutnat nový ročník Beaujolais.

 

Po stopách mexické tequily

Po stopách mexické tequily

Jedním z nejoblíbenějších alkoholických nápojů nejen na americkém kontinentě, ale také v Evropě, je tequila. Víte, jaká je historie této pálenky, kdo a kdy ji v dalekém Mexiku objevil a kolik jí existuje druhů?

 

Tofu, sojový „sýr“ známý již 2000 let, snižuje riziko rakoviny prsu

Tofu, sojový „sýr“ známý již 2000 let, snižuje riziko rakoviny prsu

Možná jste také v prodejnách se zdravou výživou narazili na tofu - bílou kostku připomínající vzhledově balkánský sýr. I tofu je sýr, nevyrábí se však z mléka, ale ze sojových bobů. Tofu si oblíbili zejména vegetariáni, kteří jej pojídají jako náhražku masa, ale tento “sýr” obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, proto by jej do jídelníčku měl zařadit každý.

 

Tlakový hrnec - zdravé jídlo, vitamíny a úspora energie

Tlakový hrnec - zdravé jídlo, vitamíny a úspora energie

Hledáte způsob, jak si rychle a přitom zdravě a chutně uvařit? Vsaďte na desítky let ověřenou techniku vaření v páře a pořiďte si tlakový hrnec (nebo-li papinův hrnec či papiňák). Pokrmy, které v tlakovém hrnvi připravíte, si uchovají veškeré vitamíny a minerály, zachovají si své aroma i specifickou chuť. Navíc uspoříte v porovnání s běžným vařením až 50% energie!

 

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

Turecko-Dovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.

Mapa webu | nastavit jako domovskou stránku

© Bydlení pro každého  |  webdesign a programování: weto.cz webdesign
TOPlist RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom