Recepty
- Předkrmy a chuťovky
- Polévky
- Bezmasá jídla
- Drůbež
- Vepřové maso
- Hovězí a telecí maso
- Mleté a uzené maso
- Zvěřina
- Vnitřnosti
- Ostatní maso
- Ryby a dary moře
- Houby
- Těstoviny a pizzy
- Luštěniny a rýže
- Pomazánky
- Saláty a přílohy
- Dezerty a moučníky
- Omáčky a zálivky
- Poháry a nápoje
- Ostatní pokrmy
- Jídla z brambor
- Vánoční cukroví
- Domácí pečivo
- Fondue
Recepty
![Ve fritovacím hrnci lze smažit i řízky z kapra Ve fritovacím hrnci lze smažit i řízky z kapra](/images/clanky/ikony/291_kapri-rizky-ve-fritovacim-hrnci-1.jpg)
Ve fritovacím hrnci lze smažit i řízky z kapra
vyšlo 22.12.2024 | Recepty
Smažení vánočního řízku z kapra ve fritovacím hrnci je jednoduché a výsledek je křupavý a chutný. Přinášíme jednoduchý recept, informace jak kapra naporcovat a další tipy na přípravu nejlepších kapřích řízků.
![Jak si vyrobit domácí nutellu? Recept je velmi jednoduchý. Jak si vyrobit domácí nutellu? Recept je velmi jednoduchý.](/images/clanky/ikony/6047_domaci-nutela-ikona.jpg)
Jak si vyrobit domácí nutellu? Recept je velmi jednoduchý.
vyšlo 11.12.2024 | Recepty
Napadlo vás někdy, že byste si zkusili vyrobit oblíbenou pochoutku sami doma? Proč ne? Tato krémová pomazánka, která je směsí lískových oříšků a jemného kakaa, je nejen vynikající k toastům či palačinkám, ale také ideálním parťákem pro vánoční pečení. Díky kokosovému sirupu s nízkým glykemickým indexem, který jsme použili místo cukru, je domácí nutella zdravější než ta kupovaná.
![Uzení hub - téměř zapomenutá pochoutka Uzení hub - téměř zapomenutá pochoutka](/images/clanky/ikony/6220_uzeni-hub-ikona.jpg)
Uzení hub - téměř zapomenutá pochoutka
vyšlo 31.10.2024 | Recepty
Houbařská sezóna byla letos krátká, ale opravdu vydatná. Po sušení a nakládání jsme se rozhodli zkusit poněkud neobvyklou úpravu hub - uzení.
![Citrusy a jejich vliv na naše zdraví, krásu i štíhlou linii Citrusy a jejich vliv na naše zdraví, krásu i štíhlou linii](/images/clanky/ikony/3591_citrusy-prinos-pro-zdravi-ikona.jpg)
Citrusy a jejich vliv na naše zdraví, krásu i štíhlou linii
vyšlo 23.10.2024 | Recepty
Právě v zimním období bychom se měli do nejvíce “dopovat” vitamíny všeho druhu. Jelikož jsou teď obchody plné pomerančů, mandarinek a grepů, měli bychom využít právě jejich síly v boji proti nachlazení. Citrusy však pozitivně působí i na naši krásu, díky nim můžeme mít pleť bez vrásek, lesklé vlasy i pevné nehty.
![Dýně, dietní královna sladké i slané kuchyně Dýně, dietní královna sladké i slané kuchyně](/images/clanky/ikony/2957_dyne-v-kuchyni-ikona.jpg)
Dýně, dietní královna sladké i slané kuchyně
vyšlo 6.10.2024 | Recepty
Dýně, podzimní kráska, která se už hojně využívá i v českých kuchyních. V obchodech najdeme hned několik druhů dýní a v článku se blíže zaměříme na to, jaké druhy to jsou a co z nich lze vařit a připravovat. Dýně mají široké možnosti využití, dají se připravovat na sladko i na slano. A přidáme i několik zajímavých receptů.
![Jak správně skladovat základní druhy potravin: Tipy a triky pro čerstvost a kvalitu Jak správně skladovat základní druhy potravin: Tipy a triky pro čerstvost a kvalitu](/images/clanky/ikony/6197_diana-skladovani-potravin-ikona.jpg)
Jak správně skladovat základní druhy potravin: Tipy a triky pro čerstvost a kvalitu
vyšlo 19.9.2024 | Kuchyně - Kuchyňské vybavení
Správné skladování potravin je klíčové pro udržení jejich čerstvosti, chuti a nutričních hodnot. Různé druhy potravin vyžadují odlišné podmínky skladování. Podívejme se na nejlepší způsoby, jak uchovávat ovoce, zeleninu, ořechy, vejce, maso, kávu, čaje a další důležité potraviny.
![Kysané zelí – chutná vitamínová bomba pro posílení imunity Kysané zelí – chutná vitamínová bomba pro posílení imunity](/images/clanky/ikony/3505_kysane-zeli-ikona.jpg)
Kysané zelí – chutná vitamínová bomba pro posílení imunity
vyšlo 23.8.2024 | Recepty
Pokud hledáte potravinu, která vám během sychravých podzimních dní dokáže posílit imunitní systém, vsaďte na kysané zelí. Je plné vitamínů, minerálů a dalších látek s pozitivním vlivem na náš organismus. Kysané zelí je zdravé, skvěle chutná, je levné a dá se sehnat kdykoliv během roku. A recepty z článku zvládne i začátečník.
![Dobroty z ostružin – nejoblíbenější ostružinové recepty Dobroty z ostružin – nejoblíbenější ostružinové recepty](/images/clanky/ikony/3880_ostruziny-ikona2.jpg)
Dobroty z ostružin – nejoblíbenější ostružinové recepty
vyšlo 17.8.2024 | Recepty
Druhou polovinu prázdnin a také začátek školního roku nám zpříjemňují ostružiny - chutné ovoce, které se vyskytuje nejen na zahradách, ale také na loukách u lesa. Pokud je nechcete trhat z keříku přímo do pusy, nebo si je dát jen tak s cukrem, můžete je využít na přípravu řady dobrot. Máme pro vás pár tipů na ostružinové dobroty.
![Kolik znáte druhů octů? A umíte je správně používat při vaření? Kolik znáte druhů octů? A umíte je správně používat při vaření?](/images/clanky/ikony/3408_ocet-ikona.jpg)
Kolik znáte druhů octů? A umíte je správně používat při vaření?
vyšlo 20.7.2024 | Recepty
Ocet je v kuchyni nenahraditelným dochucovadlem, které užijeme při přípravě mnoha pokrmů. Ještě před několika lety se v českých domácnostech používal jen jediný typ octa – kvasný lihový. Dnes však kuchaři a kuchařsky stále častěji sahají po octech méně známých, jako je rýžový, malinový, bylinkový ocet či ocet balsamico.
![7 nejlepších receptů na domácí hořčici 7 nejlepších receptů na domácí hořčici](/images/clanky/ikony/5348_horcice-ikona.jpg)
7 nejlepších receptů na domácí hořčici
vyšlo 4.7.2024 | Recepty
Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské klasiky. Dejte letos přednost neobvyklým kombinacím a vyzkoušejte něco nového…
![Čas malin - recepty na oblíbené malinové dobroty Čas malin - recepty na oblíbené malinové dobroty](/images/clanky/ikony/3820_maliny-ikona.jpg)
Čas malin - recepty na oblíbené malinové dobroty
vyšlo 25.6.2024 | Recepty
Kdo by neměl rád maliny! Toto sladké a voňavé ovoce roste jak ve volné přírodě, tak si jej můžeme vypěstovat i na zahradě. Nejlépe si pochutnáme na čerstvých, právě utržených malinách. Maliny však rychle podléhají zkáze a tak pokud jich máme nadbytek, musíme vymyslet, jak je efektivně spotřebovat. Což takhle připravit nějakou sladkou dobrotu?
![Kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg Kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg](/images/clanky/ikony/6127_kurzy-grilovani-big-green-egg-ikona.jpg)
Kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg
vyšlo 10.5.2024 | Recepty
Máte doma keramický gril Big Green Egg nebo uvažujete o jeho nákupu a chtěli byste se naučit jej správně používat a grilovat jako profesionálové? Právě pro vás jsou určeny kurzy grilování na keramických grilech. Jak takové kurzy vypadají, co můžete očekávat a co všechno se naučíte?
![Medvědí česnek – pěstování, léčivé účinky a nejoblíbenější recepty Medvědí česnek – pěstování, léčivé účinky a nejoblíbenější recepty](/images/clanky/ikony/4681_medvedi-cesnek-ikona.jpg)
Medvědí česnek – pěstování, léčivé účinky a nejoblíbenější recepty
vyšlo 31.3.2024 | Zahrada - Zahradnictví a zahradnické potřeby
Začátek jara je ideální čas pro sběr jedné z nejoblíbenějších léčivých bylin, kterou je česnek medvědí. Řadíme ho k nejúčinnějším a zároveň nejchutnějším léčivkám, proto se medvědí česnek stal nedílnou součástí přírodního léčitelství a oblíbenou ingrediencí v kuchyni.
![Jak vyrobit domácí rostlinné mléko? Jak vyrobit domácí rostlinné mléko?](/images/clanky/ikony/6098_domaci-rostlinne-mleko-ikona.jpg)
Jak vyrobit domácí rostlinné mléko?
vyšlo 15.3.2024 | Recepty
Domácí rostlinné mléko lze vyrobit z různých surovin, např. z ořechů, semínek, obilovin, sóji, a získat tak nutričně bohatý nápoj za zlomek ceny, kterou byste za stejné rostlinné mléko zaplatili v obchodě. Jak si doma rostlinné mléko vyrobit a co k tomu budete potřebovat?
![Domácí jogurt je zdravější než kupovaný a výroba jogurtu je snadná Domácí jogurt je zdravější než kupovaný a výroba jogurtu je snadná](/images/clanky/ikony/3553_domaci-jogurt-ikona2.jpg)
Domácí jogurt je zdravější než kupovaný a výroba jogurtu je snadná
vyšlo 17.2.2024 | Recepty
Výroba domácího jogurtu je velmi snadná a při dodržení postupu se vám vždy povede. Domácí jogurt si můžete vyrobit v jogurtovači, pomalém hrnci, nebo v obyčejném hrnci na sporáku. Příprava je jednoduchá, stačí jen vědět, jak na to.
![Domácí uzená krkovice - jak maso naložit a správně vyudit Domácí uzená krkovice - jak maso naložit a správně vyudit](/images/clanky/ikony/6087_domaci-uzena-krkovice-ikona.jpg)
Domácí uzená krkovice - jak maso naložit a správně vyudit
vyšlo 12.2.2024
Vepřová krkovice je díky vyššímu obsahu tuku velmi oblíbeným a chutným masem používaným k různým kuchyňským úpravám. Společně s bůčkem je také nejčastěji uzeným masem v domácích udírnách. S naším návodem snadno zvládnete vyudit svou vlastní krkovičku.
![Jak správně naložit maso na uzení? Jak správně naložit maso na uzení?](/images/clanky/ikony/5027_udirny-ikona.jpg)
Jak správně naložit maso na uzení?
vyšlo 5.2.2024 | Recepty
Jak správně naložit maso na uzení, do láku, či na sucho? Jak připravit solící směs a jak dlouho nechat maso naložené? Celý proces uzení začíná nákupem a naložením masa. Jak na to?